Hlavní obsah

Vylezli jsme ze šatny a snad za deset sekund jsme dostali gól. To bylo šílené, zlobil se Škoda

Borisov

Rval se na hrotu útoku jako lev a nakonec mohl slavit. Slávistický kapitán Milan Škoda v odvetě třetího předkola Ligy mistrů s FK BATE Borisov vstřelil postupový gól, který jeho tým i přes prohru 1:2 posunul do play off Ligy mistrů. Postup si užíval, ale naštvaly ho inkasované branky, zejména tu druhou označil za šílenou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický kanonýr Milan Škoda v Borisově znovu osvědčil svůj čich na góly.

Článek

"První gól padl po chybě, to bylo nepříjemné, ale já osobně jsem si říkal, že když gól vstřelíme, tak tři snad nemůžeme dostat," vracel se k nepovedenému startu do odvety v Borisově kanonýr Slavie.

Nakonec právě on srovnal chvíli před poločasem na 1:1 po Dannyho rohu povedenou hlavičkou a Pražanům se mohlo hned v odvetě třetího předkola Ligy mistrů dýchat lépe. "Věřil jsem si, ale v prvním zápase to spadlo na tyč, takže jsem se trochu bál. Když jsem viděl, že je míč v brance, tak jsem byl šťastný, že to tam spadlo," uvedl.

S obránci domácího týmu to měl hodně těžké, u zmíněného rohového kopu mu ale pomohlo, že rozhodčí domluvil hráči běloruského klubu, který jej střežil všemi možnými prostředky. "Při standardkách mě pořád držel a bylo dobré, že mi při předchozí situaci skoro sundal dres a rozhodčí to viděl. Pak si musel dát obránce pozor, protože nás rozhodčí sledoval. Já jsem šel do prostoru, kam přiletěl centr, a měl jsem štěstí, že to tam zapadlo," popsal rozhodující chvíli zápasu z pohledu Slavie.

Do druhého poločasu tak mohli sešívaní nastoupit s hlavami nahoře a klidnější. Moc dlouho jim však pohoda nevydržela. A Škoda si nebral servítky. "Nechápu to. První gól byl chyba a při druhém jsme se nechali prokombinovat a míč vyplaval na vápno, odkud to soupeř trefil. To jsme snad vylezli ze šatny a už jsme dostali gól, to bylo šílený," kroutil hlavou kanonýr Slavie.

"Do druhého poločasu jsme šli s tím, že si už nenecháme dát branku, protože pak už by to smrdělo. A my vlezeme na hřiště a snad za deset vteřin inkasujeme. V tu chvíli jsem byl fakt naštvaný, protože jsme si to zkomplikovali," dodal.

Nakonec ale Slavia postoupila. Škoda je rád, že se trefil, ale klíčový je pro něj týmový úspěch. "Na prvním místě je, že jsme se dostali dál. I když jsme s Bate prohráli, tak jsme to prostě zvládli a jdeme dál, což je fantastické a hrozně si to užíváme," řekl útočník.

Na soupeře, kterého by si přál do další fáze pohárové soutěže, bezprostředně po zápase nemyslel. "Abych pravdu řekl, tak nevím pořádně, kdo je na výběr. Jestli ti samí, co předtím, nebo se k soupeřům někdo přidá. Ale těšíme se na to, až budeme v osudí a budou nám losovat dalšího soupeře," usmál se.

Dobře ví, že teď už půjde Slavia do play off a ve hře bude základní skupina Cahmpions League. To už bude podle Škody Liga mistrů se vším všudy. A to i s tradiční znělkou, kterou trochu překvapivě hráli i při nástupu na stadiónu v Borisově. "Proto nás hned rozhodčí nechal podávat ruce a šlo se hrát," dodal Škoda s úsměvem na tváři

Reklama

Související témata:
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.