Hlavní obsah

Respekt i před Kypřany, tvrdí slávistický kouč. Ale žádné nářky. Co bychom říkali ve skupině," reaguje boss Tvrdík

Praha
Aktualizováno

Respekt, to bylo první, o čem slávistický kouč Jaroslav Šilhavý bezprostředně po losu dalšího kvalifikační kola Ligy mistrů mluvil. „APOEL nebude slabým soupeřem, když postoupil do play off. Možná nemá na evropské fotbalové scéně takové jméno, což ale neznamená, že k němu nechováme maximální respekt,“ pravil, když los ve švýcarském Nyonu rozhodl, že se český mistr postaví v boji o postup do základní skupiny Champions League kyperskému protivníkovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý mluví hlavně o respektu.

Článek

Za nic na světě si nepřál, aby narazil na řecký Olympiakos a to se trenérovi Slavie nakonec splnilo.

„Opravdu jsem si Olympiakos nepřál. A asi nikdo z nás," přijal s úlevou soupeře z Kypru. „Mohlo to být horší, uznávám. O Kypřanech zatím vím jen to základní - prošli přes rumunský Viitorul a jejich domácí prostředí je velice bouřlivé," poznamenával Šilhavý.

„Hned ale začneme shánět další informace. Na Kypru ještě ligová soutěž nezačala, ovšem příští středu je tam na programu Superpohár, na který se poletíme podívat. To abychom viděli našeho soupeře naživo," netajil, že chystá špionážní misi na střetnutí, k němuž nastoupí APOEL proti Apollonu Limassol.

„Šance na postup do základní skupiny Ligy mistrů jsou padesát na padesát," potvrdil Šilhavý, že respekt k soupeři opravdu chová.

"K utkanim s APOEL je potřeba přistupovat s respektem a pokorou, nářek ale není na místě. Co bychom potom dělali pred soupeři ve skupině LM?" reagoval naopak pragmaticky na jméno protivníka slávistický šéf Jaroslav Tvrdí.

„Kyperská mužstva jsou hodně nepříjemná hlavně v domácím prostředí," přidával se slovenský legionář ve slávistických službách Dušan Švento, jenž má s fotbalisty z Afroditina ostrova své zkušenosti. „Svou roli sehrávají samozřejmě i klimatické podmínky," připomínal na klubových stránkách vedra, která na Kypru panují.

„Hrál jsem na Kypru se slovenskou reprezentací i třeba se Salcburkem, i když to jsme tehdy nastoupili proti Omonii Nikósia. Postoupili jsme, ale snadné to v žádném případě nebylo. APOEL je navíc silnější než Omonia, protože jeho hráči samozřejmě mají zkušenosti s Champions League a evropskými poháry. Čeká nás velká výzva a velká překážka. Budou rozhodovat detaily, takže bude záležet, jak se na ně my připravíme a jak k utkání přistoupíme. Věřím však, že play off zvládneme," sděloval Švento.

Kdo podle vás postoupí do základní skupiny Ligy mistrů?
Slavia Praha
81,9 %
APOEL Nikósie
18,1 %
Celkem hlasovalo 10092 čtenářů.

Reklama

Související témata: