Hlavní obsah

Slavia odletěla na Kypr bez zraněného stopera Deliho, ale už s posilou Stochem

Praha

Prolétli letištní halou, za tři čtvrtě hodiny už seděli ve speciálu. Fotbalisté Slavie dnes dopoledne odletěli na Kypr, kde v úterý večer podstoupí úvodní bitvu play off Ligy mistrů s APOELem Nikósie. Už jen kyperský mistr stojí červenobílým na cestě do základní skupiny a zisku pohádkového bonusu 389 miliónů korun.

Slavia odletěla na Kypr bez DelihoVideo: Sport.cz

 
Článek

Na palubě však chyběla opora zadních řad stoper Simon Deli, který se zranil v pátečním ligovém utkání s Jihlavou. „Bohužel, jeho zranění se ukázalo vážnější, než jsme si mysleli. Zůstal doma, v pondělí jde na podrobné vyšetření. Buď se potvrdí, že bude mimo delší dobu, nebo řádově několik dnů," řekl před odletem trenér Jaroslav Šilhavý, který Deliho zranění blíže nespecifikoval.

Naopak na Kypr s výpravou odlétli záložníci Jakub Hromada s Janem Sýkorou, kteří byli delší čas mimo hru. O víkendu už ale odehráli část zápasu za juniorský tým. A na palubě speciálu byla také čerstvá posila, Slovák Miroslav Stoch. Červenobílí můžou dopsat na soupisku pro play off Ligy mistrů jedno jméno, ve hře je ale také obránce Eduard Sobol. „Může se to udělat do pondělní půlnoci, budeme čekat, jestli se to zvládne. Rozhodneme se mezi Sobolem nebo Stochem," podotkl Šilhavý.

Jeho tým se první souboj s APOELem naladil výhrou nad Vysočinou (2:0), o víkendu už se sešívaní chystali na nadcházejícího soupeře. V sobotu se ještě věnovali regeneraci, po dopoledním tréninku dostali volno. Včera absolvovali taktickou poradu včetně videa.

Šilhavý seznámil svěřence mimo jiné s poznatky z nedávného utkání kyperského Superpoháru, ve kterém APOEL podlehl Apollonu Limassol 1:2.

„Náš soupeř nechal v Superpoháru odpočívat nejlepší hráče, nebylo to tedy tolik čitelné. Spíše se odrazíme ze zápasů třetího předkola proti Viitorulu," řekl kouč.

Slávisté se po příletu na mezinárodní letiště v Larnace přesunou do 45 kilometrů vzdálené Nikósie. V 18:30 českého času absolvují předzápasový trénink na stadiónu APOELu.

Reklama

  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal