Hlavní obsah

Slavii přivítalo úmorné horko. Stoch věří, že stihne zápis na soupisku

Robert Neumann, NikósieSport.czPrávo
Aktualizováno

Přeletěli turecké letovisko Antalyii, za půl hodiny pak už speciál s fotbalisty Slavie dosedl na ranvej mezinárodního letiště v kyperské Larnace. Když vyšli z příletové haly, dýchlo na ně obrovské horko. Pětatřicet stupňů ve stínu a ohromná vlhkost - výprava z Edenu poznala, že je na cestě do základní skupiny Ligy mistrů čeká ještě pořádné peklo. První dílčí vítězství už Slavia zaznamenala před výkopem, může totiž na soupisku dopsat posilu Miroslava Stocha, jehož transferová karta dorazila z Fenerbahce Istanbul.

Slavia odletěla na Kypr bez DelihoVideo: Sport.cz

 
Článek

„Zítra se hraje od 21.45, takže sluníčko už pálit nebude. Dá se čekat velká vlhkost, ale věřím, že na to jsme připravení. Už teď mají hráči určitý režim a berou vitamíny, bylo by pozdě to začít dneska honit," podotkl trenér Jaroslav Šilhavý.

Vzápětí nasedl do autobusu, který českého mistra odvezl do 45 kilometrů vzdálené Nikósie, kde zítra podstoupí úvodní bitvu play off Ligy mistrů proti místnímu týmu APOEL. Zda do sestavy postaví nejnovější akvizici z tureckého Fenerbahce, slovenského záložníka Miroslava Stocha, bylo ještě po příletu do Larnaky nejasné. Později ale transferová karta hráče dorazila a Stoch byl zapsán na soupisku pro tuto fázi Ligy mistrů.

„Nezáleží to na mě, nýbrž na Fenerbahce. Může to být za minutu, za hodinu, nevím. Čekáme, nic víc s tím nemůžeme dělat. Věřím, že to dobře dopadne, že budu moct nastoupit," řekl Stoch na letišti v Larnace. A večer se dozvěděl, že vše klaplo a bude na soupisce Slavie.

Hráč se netají tím, že je k utkání připraven a je schopný odehrát klidně celých devadesát minut důležité bitvy. „Jsem fyzicky v pořádku, dva měsíce jsem v plném tréninku. Odehrál jsem spoustu přípravných zápasů, naposledy před týdnem proti Cagliari 75 minut. Jsem v pohodě," konstatoval slovenský záložník.

Slávisté se kolem půl čtvrté českého času (na Kypru je o hodinu víc) ubytovali v hotelu v Nikósii, v 18.30 absolvují předzápasový trénink na stadiónu úterního soupeře.

Reklama