Hlavní obsah

Bookmakeři i sázkaři mají jasno: Slavia si Ligu mistrů zahraje!

Praha

Úřadující český šampión, pražská Slavia, třetím předkolem fotbalové Ligy mistrů prošla s hodně odřenýma ušima. Vzhledem k přívětivému losu má ale v play off proti APOEL Nikósie velkou důvěru jak bookmakerů, tak i sázkařů. Na postup v kurzu kolem 1,5:1 sází u českých kanceláří přes drtivých 90% tipérů. Případný neúspěch by tedy představoval obrovské překvapení a zklamání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda (vlevo) a Dušan Švento oslavují gól Slavie při přípravě s Nice.

Článek

Slavia nebude v úvodním duelu o postup do Ligy mistrů v Nikósii favoritem, celkově jí ale bookmakeři v dvojzápase věří. „Slavia udělala obrovský kus práce a její vedení podle všeho dobře investovalo do posil. Když diskutuji s kolegy, všichni se shodneme, že po letech český fotbal urve postup do Ligy mistrů," říká Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu. Na postup Slavie má jeho kancelář v nabídce kurz 1,47:1, na postup APOEL se sázka násobí kurzem 2,7:1.

Sázející rovněž příliš nepochybují, jen 9% jich vsadilo na postup kyperského mistra. „V 91% sázek na Slavii je pochopitelně určitá míra fandovství, které může být slepé, ale v tomto případě je nesporně podloženo výsledky a fotbalovou kvalitou na straně Slavie. Navíc je tentokrát rival z Letné dobrým příkladem, když ve skupině Evropské ligy dokázal Kypřany přehrát, přestože v úterý uvidíme proti Slavii zcela jiný tým," je přesvědčen Urbanec.

Kolega od konkurence s ním souhlasí. „Sparta a Boleslav udělaly českému koeficientu pořádnou díru do rozpočtu, a tak nelze než doufat, že zbývající zástupci už budou stoprocentní. Domácí mají za sebou překvapivou porážku v Superpoháru, liga na Kypru ještě nezačala, takže ačkoliv slávisté také nejsou stoprocentní, mají vedle vyšší kvality výhodu i v herní praxi. Nic než postup si opravdu představit nedovedu," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

V úvodním úterním duelu na kyperské půdě vidí bookmakeři jeho kanceláře šance obou celků naprosto vyrovnaně. Na domácí se sází v kurzu 2,75:1, na remízu 3,1:1 a na sešívané 2,77:1. Sázkaři se přece jen z 50% přiklánějí k výhře Nikósie, smír tipuje 20% a Slavii zbývajících 30%. Nadějný výsledek z venku tak Slavia patrně bude muset definitivně potvrdit až doma.

Reklama

Související témata: