Hlavní obsah

Slavia nevyhrála deset let venku? Nadešel čas, abychom to změnili, prohlásil Šilhavý

Nikósie

Stojí před největší výzvou v trenérské kariéře. Se Slavií je dva zápasy od postupu do základní skupiny Ligy mistrů. V úterý večer v Nikósii povede Jaroslav Šilhavý českého mistra do úvodní bitvy play off proti domácímu týmu APOEL. „Chceme udělat takový výsledek, abychom se doma v odvetě poprali o postup. Samozřejmě by bylo dobré dát gól," řekl kouč v pondělí večer na tiskové konferenci na stadiónu v kyperské metropoli.

Slavia odletěla na Kypr bez DelihoVideo: Sport.cz

 
Článek

Před zápasem s Brnem, který rozhodl definitivně o mistrovském titulu pro Slavii, jste spal špatně. Očekáváte podobnou noc před úterním duelem?

Bude to lepší než před Brnem, proti kterému jsme hráli o titul. V úterý to ještě nebude kdo s koho. Ať už se nám to povede nebo ne, ještě zbývá zápas v Edenu. Po Brnu už nebylo nic, kdybychom to nezvládli, bylo by to špatné. Tady je ještě další šance.

Před odvetou tedy bezesná noc přijde?

Příští týden možná ano.

Je pro vás velkou komplikací absence zraněného stopera Deliho?

Bohužel zranění z posledního ligového zápasu s Jihlavou se ukázalo jako vážnější, než jsme si mysleli. Zůstal doma, čeká ho podrobné vyšetření. Buď se ukáže, že bude mimo hru na delší dobu, nebo třeba jen na několik dní. O jaké zranění jde ale specifikovat nechci.

Nahradí ho Ngadeu?

Máme několik variant, ale to si zatím nechám pro sebe.

Mnozí tvrdí, že APOEL je jedním z nejschůdnějších soupeřů, kteří byli v osudí. Souhlasíte?

To bych vůbec netvrdil. Působí tam Brazilci, Španělé, Argentinci, Portugalci... Jsou výborní s míčem, a když se k tomu přidají klimatické podmínky... Rozhodně nejsme rádi, že jsme APOEL dostali. I tak si myslím, že postupové šance jsou padesát na padesát.

Slavia v pohárech venku už deset let nevyhrála. Zlomíte to v Nikósii?

Každý zápas chceme vyhrát. Ani teď se nebudeme šetřit. Uvidíme, jak se bude utkání vyvíjet, ale určitě do toho půjdeme s tím, že můžeme klidně i vyhrát. Nadešel čas, abychom to změnili.

Odhodí tým nervozitu, která na něm byla patrná ve 3. předkole v Borisově?

Věřím, že ano. Na některé kluky to dolehlo, podobných zápasů ještě nemají tolik odehraných. Ale dobře to dopadlo, ta zkušenost jim snad pomůže.

Reklama

Související témata: