Hlavní obsah

Šilhavý stále věří. Nevzdáváme se, můžeme to ještě zvládnout, říká kouč Slavie

Nikósie

Uhráli výsledek, který vůbec nechtěli. Porážka 0:2 v úvodním duelu play off Ligy mistrů je pro fotbalisty Slavie velkou komplikací. Trenér Jaroslav Šilhavý však stále věří, že bránu prestižní soutěže rozkopne po odvetě v Edenu (23. srpna) jeho tým. „Ještě se o to porveme. Byť má APOEL kvalitní a zkušené hráče, kteří se z cizího prostředí jistě nepodělají," prohlásil Šilhavý.

Foto: Philip Soteriou, ČTK/AP

Trenér sešívaných Jaroslav Šilhavý uděluje pokyny svým svěřencům.

Článek

Optimismus čerpá především z průběhu druhého poločasu, ve kterém červenobílí dominovali. Vytvořili si několik šancí, Mešanovič nastřelil tyč. „Když podáme takový výkon jako po přestávce, a proměníme šance, které si vytvoříme, tak věřím, že to můžeme zvládnout," podotkl Šilhavý.

I on kroutil hlavou nad tragickým vstupem do utkání, ve kterém sešívaní dvakrát inkasovali. „Byla to pro nás velká sprcha. Branky, co nám APOEL dal, byly po našich hrubých chybách. Prospali jsme začátek jako v Borisově. Čím to bylo? Diváci v Nikósii chvílemi vytvořili peklo. Nevím, jestli to kluky ze začátku nemohlo ovlivnit. Zvlášť když APOEL hned kopal roh pod svou nejhlučnější tribunou," pověděl kouč.

Sešívaní vyhráli los, stranu pod domácím kotlem si zvolili záměrně. Aby druhý poločas útočili do plné tribuny, jako jsou zvyklí z Edenu. Jenže...„V pátek nám to s Jihlavou vyšlo, teď bohužel ne," uvedl Šilhavý. „Je vidět, že asi musíme dál sbírat zkušenosti. Druhý gól jsme soupeři věnovali," dodal vzápětí.

Při druhé brance ovšem chyboval zkušený Rotaň. Nahněval tím Šilhavého? „Není dobré, když se chybuje, ať jde o jakéhokoli hráče. Byla to jeho chyba, jednoznačně. Ještě jsme ale mohli tu situaci zachránit. To se nestalo," pověděl Šilhavý, který ocenil, že se ze šoku dokázal jeho celek oklepat.

„Byť to s mužstvem otřáslo, hned se zmátořilo. Domácí jsme přehrávali, hlavně ve druhé půli. Musím kluky pochválit, myslím, že makali do samého konce. Vytvořili jsme si i vyložené šance. Bohužel gól, po kterém jsme toužili, se nám vstřelit nepodařilo. Ztížili jsme si to, vezeme domů výsledek, který jsme nechtěli," litoval Šilhavý.

V Nikósii neměl k dispozici zraněného stopera Deliho, ze stejného důvodu nemohl využít ani záložníka Dannyho. Bude zkušený Portugalec připravený pro odvetu? „Uvidíme. Nechali jsme ho odpočívat z preventivních důvodů, možná, kdyby se jednalo o finále poháru, třeba by nastoupil. Nejsem nyní schopen říct, jestli bude k dispozici. Pevně doufám, že to s podporou doktorů zvládne," dodal kouč Slavie.

Namísto Dannyho poslal na hřiště čerstvou posilu z Fenerbahce, slovenského záložníka Miroslava Stocha. Jak jeho premiéru v sešívaném dresu hodnotí? „Nemohl se zpočátku dostat na míč. Postupně se zlepšoval. Škoda, že se nedostal ke své střele. Ale nezklamal," uzavřel Šilhavý.

Postoupí fotbalová Slavia i přes prohru 0:2 na Kypru do základní skupiny Ligy mistrů?
Ano
31,9 %
Ne
68,1 %
Celkem hlasovalo 3173 čtenářů.

Reklama

Související témata: