Hlavní obsah

Stoch si premiéru ve Slavii představoval jinak. Ale co, možná zlý začátek vystřídá dobrý konec, věří

Nikósie

Do Slavie přestoupil v pátek z Feberbahce, stihl s ní tři tréninky. Přesto si slovenský záložník Miroslav Stoch už odbyl premiéru v sešívaném dresu. Při zranění Portugalce Dannyho vyběhl od první minuty do úterní úvodní bitvy play off Ligy mistrů. Na stadiónu v Nikósii ale musel skousnout porážku, APOEL vyhrál 2:0.

Foto: Philip Soteriou, ČTK/AP

Nová slávistická posila Miroslav Stoch (vpravo) se snží vybojovat míč v souboji s Viniciem z APOEL.

Článek

„Samozřejmě jsem si premiéru představoval jinak, výsledek není dobrý. Ale co, možná zlý začátek a dobrý konec. Pevně věřím, že to tak bude," prohlásil Stoch po utkání. Přitom ještě den před výkopem nevěděl, jestli bude moct usednout alespoň na lavičku. Nakonec turecký klub zvládl splnit přestupové formality a Slavia tak Stocha do pondělní půlnoci stihla dopsat na soupisku pro play off.

O zařazení do sestavy se však s trenérem Šilhavým bavili už od soboty. Kouč si připravoval záložní variantu, pokud by se nedal do kupy Danny, který utrpěl šrámy v pátečním ligovém duelu s Jihlavou. „Kdyby byl Danny v pořádku, jednoznačně jsem počítal s tím, že teď začnu na lavičce. Ale on nemohl. Trenér mi řekl, že jdu od začátku. Pochopitelně jsem se těšil," uvedla nová červenobílá akvizice.

Ovšem prvních deset minut v sešívaném dresu si bude pamatovat hodně dlouho. Během nich Slavia inkasovala oba góly. „Všichni jsme věděli, že APOEL má z pohárů strašně moc zkušeností. Z našeho týmu je tolik hráčů nemělo. Prohrávat v desáté minutě o dva góly je nepříjemné," pronesl Stoch, kterého naopak těšilo, že se Pražané poměrně rychle vzpamatovali. Šedesát minut byli lepším mužstvem, vytvářeli si příležitosti.

„Mít čtyři šance na tak horké půdě je dost. Sice jsme neměli štěstí nebo klid v koncovce, ale když už jsme si je vytvořili na Kypru, připravíme si je i doma," podotkl 27letý záložník, který se předvedl několika průniky. K zakončení se však nedostal.

„Stále si na sebe s klukama zvykáme. V tréninku se nedá zjistit tolik věcí jako při zápase. Teď už vím, co od spoluhráčů můžu očekávat. Věřím, že se to bude jen a jen zlepšovat," dodal Stoch.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články