Hlavní obsah

Jak otočit ztrátu 0:2? Sešívaní, recept zná Jarolím!

Praha

Nepříjemný vstupní výsledek. Jakmile jednou inkasujete, musíte v domácí odvetě vstřelit minimálně čtyři góly... Jen jednou se fotbalistům Slavie v evropských pohárech povedlo zvrátit porážku 0:2 z prvního utkání venku. Před dlouhými 17 lety si z Osijeku přivezli z úvodního duelu 3. kola Poháru UEFA stejný výsledek jako minulý týden z Nikósie v boji o Ligu mistrů. Doma ovšem chorvatského soupeře rozstříleli 5:1 a slavili. Po velkém dramatu, protože o postupu rozhodly až v nastavení góly Luďka Zelenky a Tomáše Kuchaře!

Karel Jarolím věří v postup Slavie do základní skupiny Ligy mistrůVideo: Sport.cz

 
Článek

„Už když jsme z Chorvatska odlétali, jsem tvrdil, že doma ztrátu dohoníme a postoupíme. Soupeř mi zkrátka stále připadal hratelný, jeho vítězství bylo vcelku šťastné. Hlavně jsem však musel stejnou víru vtisknout také mužstvu," vzpomíná na tehdejší obrat trenér Karel Jarolím.

Ano, pro recept na APOEL musejí sešívaní na Strahov k současnému kouči národního týmu. Výchozí pozice Slavie v bitvě o Ligu mistrů mu ostatně přijde dost podobná. „Stejná situace. APOEL mi nepřijde až tak úžasný. Doma byl maximálně efektivní, víc šancí si prakticky nevytvořil," dává slávistům naději.

Z postupu do Ligy mistrů by vytěžila také reprezentace. „Takový úspěch by znamenal dobrý kredit pro český fotbal. Přeji Slavii postup, věřil jsem v něj po prvním zápase, i když dopadl špatně. Nebude to však jednoduché. Když jsem je viděl na Bohemce, úplně přesvědčený nejsem... V silách Slavie postup je, ale musí dávat góly," uvědomuje si Jarolím, který před deseti lety sešívané do Ligy mistrů jedinkrát v jejich historii dovedl.

Ještě jeden velký obrat se slávistům povedl. V roce 2002 již s koučem Miroslavem Beránkem prohráli ve 2. kole Poháru UEFA 1:3 v Bělehradě a doma pak Partizan porazili opět 5:1 po prodloužení. Tak že by do třetice...?

Odveta 4. předkola Ligy mistrů Slavia - APOEL Nikósie se hraje ve středu od 20:45. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: