Hlavní obsah

Kadeřábek před odvetou na Anfieldu: Pokud uhlídáme bombarďáky, věřím, že to dáme

Sinsheim/Praha

Před šesti lety zažil magickou atmosféru na Anfieldu se Spartou v Evropské lize. Z tribuny, tehdy 19letý mladík Pavel Kadeřábek se nevešel na lavičku. Dnes večer ji reprezentační obránce pocítí přímo na trávníku Liverpoolu. S německým Hoffenheimem se pokusí smazat manko z úvodního duelu (prohra 1:2) a postoupit na úkor slavného anglického klubu do Ligy mistrů.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Český bek Pavel Kadeřábek ve službách Hoffenheimu odkopává míč před Robertem Firminem z Liverpoolu.

Článek

Cesta k postupu přes Liverpool vede přes minimálně dvě vstřelené branky. Je toho Hoffenheim v pekle Anfieldu schopen?

Pro mě je Liverpool hratelný soupeř. Myslím, že naše šance nejsou nízké, přestože musíme dát minimálně dva góly. Bohužel jsme si to pokazili v prvním zápase. Měli jsme víc ze hry, vypracovali si čtyři velké šance. Za bezbrankového stavu jsme navíc neproměnili penaltu. Přesvědčili jsme se ale, že na ně máme.

Liverpool často inkasuje. V úvodním kole Premier League dostal tři branky od Watfordu. Spoléháte na to, že jeho defenzíva není pevná?

Předně chci říct, že na Anfieldu to nebude jednoduché. Liverpool je strašně silný v útoku. Firmino, Mané a Salah jsou vynikající. Vlastně ani nebrání, jen čekají vepředu na šanci. Ale defenzivu mají zranitelnou, toho se budeme snažit využít. Základem ale je pohlídat si ty jejich bombarďáky na hrotu. Pokud to dokážeme, věřím, že to dáme.

Sobotní vítězné utkání s Brémami (1:0) v německé lize jste proseděl na lavičce. To kvůli odvetě s Liverpoolem?

Bylo nás celkem pět, kteří jsme hráli od začátku první zápas s Liverpoolem a teď odpočívali. Trenér Nagelsmann chtěl, abychom byli fit na odvetu. I když Hoffenheim nikdy evropské poháry nehrál a už samotná Evropské liga je pro klub úspěch, chceme Ligu mistrů. Když už jsme tak daleko, byla by škoda to nedotáhnout.

S Liverpoolem máte zkušenost ze Sparty. Těšíte se po letech na atmosféru Anfieldu?

Tehdy jsem ji zažil jenom jako divák na tribuně. To je něco jiného než na trávníku. O to víc se nyní těším. Bude to hukot. Jsem přesvědčený, že to bude dobrý fotbal, před skvělými fanoušky. Ale do Liverpoolu nejedeme pro zážitek, nýbrž se poprat o postup.

Reklama

Související témata: