Hlavní obsah

Slávista Hušbauer slibuje velkou ofenzivu. Pomohl by nám rychlý gól, říká před odvetou

Praha

Výsledek z prvního duelu na Kypru (0:2) je značně nepříznivý. Slávisté se v dnešní odvetě play off Ligy mistrů s APOELem budou muset v Edenu pořádně „otáčet", aby dvoubrankové manko smazali. Není to však mission impossible. „Věříme, že se to dá zvládnout. Pořád je to hratelné. Je pro nás velká motivace si skupinu Ligy mistrů zahrát," prohlásil záložník Josef Hušbauer.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Josef Hušbauer diriguje své spoluhráče v utkání s Bohemians 1905.

Článek

V podobných případech je ideálním scénářem vstřelený gól v úvodu zápasu. Červenobílí by ho pochopitelně rádi naplnili. „Nevím, jak APOEL začne. Může zalézt, nebo na nás naběhnout. Jistě ale vím, že my budeme hrát ofenzivně, vysoko. Abychom dali rychlý gól, který by nám pomohl," podotkl Hušbauer. „Ale i kdyby nepadl, není důvod k panice. Věříme ve své síly, rozhodnout můžeme i v závěru zápasu," dodal 27letý záložník.

Jenže s produktivitou jsou sešívaní v nové sezóně na štíru. V sedmi soutěžních zápasech dali jen pět gólů. V posledních třech duelech vyšli hned třikrát naprázdno. „V kabině se s klukama bavíme, že gólů není tolik, jako minulou sezónu. Jaký je recept na zlepšení? Řešit gólové situace v chladnou hlavou. A někdy to prostě vyřešit třeba i silou," podotkl Hušbauer.

„Zásadní je, aby si kluci věřili, že góly musí přijít. Pevně věříme, že přijdou už ve středu," doplnil trenér Jaroslav Šilhavý. Naplní se jeho přání?

Reklama

Související témata: