Hlavní obsah

Bookmakeři Slavii nevěří, většina sázkařů ovšem tipuje její postup

Praha

Svěřenci trenéra Šilhavého si v prvním utkání play off fotbalové Ligy mistrů na půdě APOEL Nikósie vytvořili solidní manko. Dvoubranková ztráta Slavie je hlavním důvodem, proč je kyperský celek citelným kurzovým favoritem na postup kolem 1,25:1, zatímco na sešívané se sází v poměru 4,05:1 a výš. Sázkaři jsou nicméně spíše optimističtí a 60-70% z nich stále tipuje postup Slavie.

Foto: Philip Soteriou, ČTK/AP

George Efrem z Nikósie se probíjí přes dvojici bránících slávistů Michaela Ngadeu-Ngadjuiho a Jaromíra Zmrhala.

Článek

„Po euforickém vstupu do sezóny nastává v Edenu trochu vystřízlivění. Zejména v ofenzivě se mužstvo hodně trápí a všichni cítí, že přijít o Ligu mistrů by byla obrovská škoda. Sešívaní se neprobudili ani v Ďolíčku, nicméně obrat v duelu s APOEL by celý klub nastartoval. Kouč Šilhavý hodně variuje se sestavou, tak snad bude mít šťastnou ruku. Koeficient to potřebuje jako koza drbání," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

V samotném utkání je Slavia favoritem 1,63:1 a o výhře nepochybuje ani drtivých 98% sázkařů. Zda to ale bude dostatečným rozdílem, je spíše s otazníkem, klíčová může být absence branky vstřelené na půdě soupeře.

Také u dalších domácích kanceláří je Slavia jasným favoritem na výhru v odvetě.

„V postupové matematice ovšem nejsou kurzy Slavii nakloněny. Výsledek 2:0 z prvního zápasu není nic moc. Gól ze hřiště soupeře strašně moc chybí," zdůrazňuje také Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Postup APOEL se sází v kurzu 1,27:1, zatímco postup Slavie by zhodnotil sázku více než čtyřnásobně - 4,3:1.

„Slavia dostala rychlé góly, pak sice dokázala soupeře herně zatlačit, jenže odpovědět na Kypru nedokázala. Sešívaní hledají naději a odvahu i v nedávné historii, kdy Slavia dokázala v Poháru UEFA výsledek 0:2 proti Osijeku doma otočit," říká Urbanec. Že fanoušci věří, dokládají i sázky na postup. Plných 70% sázkařů u jeho kanceláře hraje postupový kurz 4,3:1. „Kurz na APOEL je pro tipující poměrně nízký a navíc je to sázka proti svému týmu. Proto takový procentní rozdíl 70:30 ve prospěch české mistra," dodává Urbanec.

Reklama

Související témata: