Hlavní obsah

Filmování Kypřanů bylo za hranou, hartusí po vyřazení slávisté

Bídná koncovka je připravila o velký sen, který se zdál tak blízko. APOEL Nikósie měl být přijatelným soupeřem, fotbalisté pražské Slavie ho ovšem nedokázali vyřadit. Proto postup do Ligy mistrů slaví po remíze 0:0 v odvetě 4. předkola kyperský tým a sešívaným zbyla jen základní skupina Evropské ligy. „Chyběl nám gól z prvního zápasu venku, ani v prvním poločase odvety jsme z několika šancí nic nevytěžili. Ve druhém už nám trochu ubývaly síly,“ krčí rameny zaskakující kapitán Josef Hušbauer.

Slavia končí v Lize mistrů Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trenér Jaroslav Šilhavý o konci Slavie v Lize mistrů

Pražská odveta neúprosně ukázala, že manko z Nikósie (0:2) bylo pro sešívané fatální. APOEL si postup do Ligy mistrů doslova uválel. Jeho hráči se při každé příležitosti nechali ošetřovat, nastřádali tak spoustu času.

„Jejich filmování a válení se na trávníku už bylo za hranou. Aby musela třikrát za poločas na hřiště nosítka, je trochu moc... Vyvádělo nás z rytmu, když se dvě, tři minuty nehrálo a nechali se ošetřovat," líčí Hušbauer.

„Každý pak má nervy, zvlášť my, když jsme potřebovali dohánět ztrátu z prvního zápasu. Ale kyperským týmům je takové filmování vlastní, byli jsme na ně připravení předem," přidává se Tomáš Souček.

Bez gólu postoupit nelze

Sešívaní na druhou stranu berou na svá bedra mizernou koncovku, která je o postup připravila. Soupeři nedali gól ani venku, ani doma. Před odvetou navíc přišli o svého nejlepšího střelce Milana Škodu.

„Samozřejmě ztráta. Milan je gólový, do vápna by se moc hodil. Ale Mick van Buren neodehrál špatný zápas," poukazuje Hušbauer.

„Produktivita nás stále zlobí. Jinak musím hráče pochválit, odvedli velký výkon. O postup nás připravila úvodní desetiminutovka na Kypru. Venku i doma nám chyběl minimálně jeden vstřelený gól, po němž by soupeř znervózněl," hodnotí trenér Jaroslav Šilhavý.

„Myslím, že šance dostat se do Ligy mistrů byla veliká. Díky titulu jsme se dostali do mistrovské části a vyhnuli se ještě silnějším soupeřům. O to víc nás vyřazení mrzí, ale ani Evropská liga není špatná," dodává kouč sešívaných.

Reklama