Hlavní obsah

Souček chce Arsenal. Cesta přes Evropskou ligu je rozumná, míní Hušbauer

Praha

Velký sen o Lize mistrů je pryč. Čtvrteční odvety play off Evropské ligy budou fotbalisté pražské Slavie nicméně sledovat se zájmem. Vytvoří jim kompletní nabídku soupeřů pro účinkování v základní skupině poháru číslo dva. „Před třemi roky se málem sestoupilo. Teď se hraje Evropská liga, což tehdy nikdo nečekal. Samozřejmě jsme chtěli do Ligy mistrů, ale i Evropskou ligu bereme jako úspěch. Takže se těšíme,“ ujišťuje záložník Tomáš Souček po vyřazení s APOEL Nikósie.

Slavia končí v Lize mistrů. Opět nevstřelila gólVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trenér Jaroslav Šilhavý o konci Slavie v Lize mistrů

Venku porážka 0:2, bezbranková plichta v domácí odvetě. Bez vstřeleného nedokázali rozrazit brány vytoužené Ligy mistrů. A tak slávistům zbyla pro letošní podzim soutěž útěchy.

„Ještě asi nejsme tak zkušení, takže je cesta přes Evropskou ligu možná rozumnější. Také v ní jsou silné kluby, ale snad i některé hratelné. V Lize mistrů bychom narazili na samé top týmy," uvědomuje si záložník Josef Hušbauer.

Tratí víc než 300 miliónů korun

Marný pokus o Ligu mistrů samozřejmě bolí. Slavia se do ní mohla vrátit přesně po deseti letech a shrábnout prémii 385 miliónů korun. V Evropské lize jí připadne o poznání skromnější vstupní bonus 68 miliónů korun.

„Šance dostat se do Ligy mistrů byla veliká. Díky titulu jsme se dostali do mistrovské části a vyhnuli se ještě silnějším soupeřům. O to víc nás vyřazení mrzí, ale ani Evropská liga není špatná," říká kouč Jaroslav Šilhavý.

„Přijedou kvalitní soupeři. Musíme se soustředit na zápasy v této soutěži a domácí lize," poukazuje trenér.

Cílem bude postup ze skupiny

„Máme jistou Evropskou ligu, ale chtěli jsme do Ligy mistrů, když jsme ji měli na dosah. Dělali jsme pro ni vše. Jenže když nedáme góly, tak nemůžeme postoupit," líčí smutně čerstvý reprezentant Jan Bořil.

Zklamání ovšem brzy vystřídají příjemné starosti. Základní skupiny Evropské ligy se budou losovat v pátek.

„I v ní jsou dobré týmy. Já od malička miluju Arsenal, tak bych si ho přál ze všech nejvíc. A pak někoho hratelného, abychom mohli postoupit," poroučí si s úsměvem další reprezentant Tomáš Souček.

„Cílem určitě bude postup ze skupiny," ujišťuje Hušbauer.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články