Hlavní obsah

Rvali se. Ale na Ligu mistrů musejí slávisté dozrát

Radek Malina, Robert NeumannSport.czPrávo

Fotbalová Slavia zůstala před branami Ligy mistrů, mezi smetánku pronikl APOEL. Stesky o smůle a nezaslouženém postupu Kypřanů znějí divně. Nula na kontě vstřelených gólů je jasný argument. Souboje s APOELem ukázaly, že červenobílí na prestižní soutěž nedozráli. A ruku na srdce, v současné době je vzdálená všem českým klubům.

Slavia musí na základní skupinu LM zapomenout, APOEL uhrál v Praze remízu 0:0Video: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Trenér Jaroslav Šilhavý o konci Slavie v Lize mistrů

„Po letech jsme v pohárech, můžeme za to být rádi. V Evropské lize můžeme posbírat i víc zkušeností než v Lize mistrů, která je přece jen ještě o level výš," sdělil záložník Josef Hušbauer po středeční bezbrankové odvetě play off. Slávisté v Edenu dvougólové manko z Nikósie (0:2) nedohnali, musejí vzít za vděk účastí v Evropské lize.

Byť bojovali jako lvi a soupeře vysoko přestříleli. „Myslím, že kromě dvaceti minut na Kypru jsme byli lepším týmem. Ale bohužel začátek prvního zápasu, kdy jsme dostali dva góly, nás stál postup," povzdechl si trenér Jaroslav Šilhavý.

„Nezasloužili si postoupit"

Ta slova sedí. Zkušený, výtečně organizovaný soupeř totiž ze své role, na rozdíl od jeho týmu, nevypadl ani na vteřinu. V poli sice měli sešívaní více ze hry, rozhoduje však kvalita ve finální fázi. Tam byl o dvě branky lepší APOEL. I tak to byl s Mariborem nejschůdnější protivník, na něhož mohli v play off narazit...

„Nezasloužili si postoupit," prohlásil Slovák Miroslav Stoch, nová akvizice z Fenerbahce. „Zatímco Slavia hraje o evropské poháry po dlouhé době, APOEL v nich nastupuje pravidelně. Odvetu zvládl s naprostým přehledem," ocenil naopak soupeře obránce Jan Bořil.

Ke snu Pražanům nepomohlo ani trio hvězdných posil, které v létě přivedli. Rotaň byl nevýrazný, Dannyho limitovaly problémy s kolenem, Altintopa v odvetě Šilhavý vůbec nevyužil.

Na červenobílé „zbyla" Evropská liga. Vzhledem k vystoupením českých zástupců v předkolech je tato soutěž pro tuzemské kluby stropem. Stačí třeba pohled na jeden středeční výsledek. Přemožitele Plzně ve 3. předkole FCSB v bukurešťské odvetě deklasoval pěti góly Sporting Lisabon, který k favoritům prestižní soutěže rozhodně nepatří...

Reklama

Související témata: