Hlavní obsah

Barcelona - Juventus 3:0Messi poprvé překonal Buffona, Vaclík si veze trojku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Messi 1 : 0
56. Rakitič 2 : 0
69. Messi 3 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Basileje s českými reprezentanty brankářem Tomášem Vaclíkem a obráncem Markem Suchým vstoupili do Ligy mistrů prohrou 0:3 s Manchesterem United. V dalších zápasech si Barcelona poradila 3:0 s Juventusem, Chelsea rozstřílela 6:0 nováčka z Karabachu a Paris St. Germain vyhrál na hřišti Celticu rovněž vysoko 5:0. Na vítězství PSG se dvěma góly podílel Edinson Cavani a s 22 brankami v LM překonal klubový rekord Zlatana Ibrahimovice.

Sestřih utkání Barcelona - JuventusVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání Manchester United - Basilej

Basileji to zkraje podzimu moc neladí, o víkendu v domácí lize senzačně podlehla 1:2 Lausanne. Navíc Suchý dostal červenou kartu. S United měl ale švýcarský klub pozitivní bilanci. Ze čtyř utkání prohrál jediné, v předchozích dvou zápasech v Manchesteru vždycky remizoval. Angličané však statistiku i soupeře zlomili.

Basilej byla na Old Trafford od začátku pod tlakem a ve 22. minutě zachránila Vaclíka po Mchitarjanově střele tyč. Po půlhodině už se ale domácí dočkali - skóre otevřel Fellaini, který chvíli před tím přišel na hřiště místo zraněného Pogby. Druhou branku přidali United v 53. minutě, kdy Suchý po rohu neubránil hlavičkujícího Lukakua. Třetí gól dal v závěru Rashford.

Ve skupině B Paris St. Germain zvítězil na hřišti Celticu vysoko 5:0. Dvěma zásahy se na vítězství podílel Cavani. Po gólu dali Neymar s Mbappém, jenž sedmou branku v elitní soutěži vyrovnal rekord náctiletých střelců Patrika Kluiverta.

Ještě o gól víc než Paris St. Germain dala ve skupině C Chelsea, která rozstřílela 6:0 Karabach. Dvěma góly se pod výhru podepsal Batshuayi, zatímco sólem skoro přes celé hřiště se blýskl Zapacosta, jemuž na gól přihrál brankář Courtois. V Lize mistrů šlo o první asistenci gólmana od listopadu 2012.

Na premiéru v Lize mistrů za AS Řím si musel počkat Patrik Schick. Český útočník je momentálně zraněný a domácí remízu 0:0 s Atlétikem Madrid viděl z tribuny.

Šlágrem dnešního programu byl souboj Barcelony s Juventusem Turín ve skupině D. Domácí soupeři vrátili vyřazení ze čtvrtfinále minulého ročníku, kdy prohráli v Itálii 0:3 a doma remizovali 0:0. Barcelona na stadiónu Camp Nou v Lize mistrů neprohrála už 22 zápasů.

Dva góly dal Messi, který poprvé v kariéře překonal brankáře Buffona. Zbývající gól domácích zaznamenal Rakitič. Turínský klub utrpěl nejvyšší venkovní prohru v Lize mistrů.

První kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina A:
Benfica Lisabon - CSKA Moskva 1:2 (0:0)
Branky: 50. Seferovič - 63. Vitinho z pen., 71.Žamaletdinov. Rozhodčí: Undiano - Alonso, Yuste (všichni Šp.)
Manchester United - Basilej 3:0 (1:0)
Branky: 35. Fellaini, 53. Lukaku, 84. Rashford. Rozhodčí: Buquet - Debart, Cano (všichni Fr.)
Skupina B:
Celtic Glasgow - Paris St. Germain 0:5 (0:3)
Branky: 40. z pen. a 85. Cavani, 19. Neymar, 34. Mbappé, 83. vlastní Lustig. Rozhodčí: Orsato - Di Fiore, Manganelli (všichni It.)
Bayern Mnichov - Anderlecht 3:0 (1:0)
Branky: 12. Lewandowski z pen., 35. Alcántara, 90. Kimmich. Rozhodčí: Tagliavento - Meli, Costanzo (všichni It.). ČK: 11. Kums (Anderlecht)
Skupina C:
AS Řím - Atlético Madrid 0:0
Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.)
Chelsea - Karabach 6:0 (2:0)
Branky: 76. a 82. Batshuayi, 5. Pedro, 30. Zapacosta, 55. Azpilicueta, 71. Bakayoko. Rozhodčí: Sidiropulos - Kostaras, Dimitriadis (všichni Řec.)
Skupina D:
Olympiakos Pireus - Sporting Lisabon 2:3 (0:3)
Branky: 89. a 90.+3 Pardo - 2. Doumbia, 13. Martins, 43. Fernandes. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth (všichni Maď.)
FC Barcelona - Juventus Turín 3:0 (1:0)
Branky: 45. a 69. Messi, 56. Rakitič. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.)

Reklama

Související témata: