Hlavní obsah

Drsný útok. Fanoušek chtěl nakopnout hvězdu, ale minul

Glasgow/Praha

Ostuda a potupa. Na hřišti i v hledišti. Skotský Celtic dostal v Lize mistrů nařezáno od PSG, prohrál 0:5. Na celé čáře to ale prohrál i v hledišti. Krátce před poločasem vtrhl jeden z fanoušků na trávník a pokusil se kopnout Kyliana Mbappého, jednu z hvězd francouzského týmu. Úspěšný byl stejně, jako střelci skotského týmu při snaze vstřelit gól. I fanoušek svůj cíl minul. Následně byl zadržen a nejspíš to pořádně schytá. Na pokutu od UEFA se může těšit i Celtic.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Fanoušek Celtiku vtrhl během utkání Ligy mistrů proti PSG na trávník. Chtěl nakopnout jednu z hvězd francouzského týmu, ale minul. Pak skončil v péči strážců pořádku, kteří jej odvedli ze hřiště.

Článek

K incidentu došlo pár minut před poločasem. Cavani proměnil penaltu a PSG v tu chvíli vedl 3:0. Na to fanouškům skotské fotbalové chlouby nekoukalo dobře. A jeden z nich se rozhodl, že vezme situaci do svých rukou. K překvapení všech se dostal na trávník a chtěl kopem zasáhnout Mbappého, který vstřelil jednu z branek hostů.

„Všechny to překvapilo. Ten kluk vběhl na hřiště a pokusil se hráče PSG kopnout. Ale minul," popsal incident zdroj listu The Sun. „Víc už toho nestihl. Byl zadržen a odveden ze hřiště."

Manažer Celtiku Brendan Rodgers to po utkání odsoudil. „Jsme zklamaní výsledkem, ale tyhle věci vidět nechceme. Klub vše určitě bude řešit," prohlásil.

Jenže na klubové úrovni to nejspíš neskončí, incidentem se bude zabývat UEFA. Celtic již zaplatil v této sezóně 20 tisíc liber (zhruba 600 tisíc korun) kvůli nepovoleným reklamním bannerům při utkání předkola proti Linfieldu, od roku 2011 pak putovalo z klubové kasy dokonce 160 tisíc liber.

Reklama