Hlavní obsah

Ronaldo chtěl hattrick, hlásil se jako prvňáček. Souboj s technikou však prohrál

Madrid/Praha

Dal dva góly v utkání Ligy mistrů. A stejně se zlobil. Co by za to kterýkoliv jiný fotbalista dal. Jenže Cristiano Ronaldo to má zkrátka nastavené jinak. Hvězda Realu Madrid byla pořádně nažhavená a poznal to i APOEL. Ronaldo chtěl v utkání slavit hattrick, proti však byla moderní technologie, ta napověděla sudímu, že trefa hvězdného Portugalce skončila na čáře a míč ji celým objemem nepřekročil. Ronaldo se mohl vztekat, jak chtěl, bylo to marné.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo přesvědčoval rozhodčího v utkání Ligy mistrů marně. Jeho rána nebyla gólová, ukázala to moderní technologie.

Článek

Mohl se naparovat jako páv, tohle byl jeho zápas. Cristiano Ronaldo byl zase ústřední postavou Bílého baletu. Když se objeví v sestavě španělského gigantu, mohou se soupeři těšit na střelecké manévry. A taky že ano. Gól v úvodu zápasu, pak z penalty další. Ale hattrick se nekonal.

Po centru z pravé strany totiž ještě za stavu 1:0 k němu přilétl centr z pravé strany, Ronaldo do něj ťukl levačkou a míč se od břevna odrazil na brankovou čáru. Portugalec se okamžitě hlásil, jako nažhavený prvňáček ve škole a signalizoval, že je to gól. Zároveň pelášil k brankovému rozhodčímu, aby ho přesvědčil, že má hlavnímu arbitrovi poradit, že to byl přece gól. Šermoval u toho rukama, jako mušketýr, ale všechno bylo marné.

Technologie posuzující to, zda míč překročí brankovou čáru sudímu napověděla, že o gól nešlo, což ukazuje i následující video. Sudí také Ronaldovi ukázal na hodinky, kam přišel jasný signál. Portugalci se zračil úžas v očích, nechtěl uvěřit, že nad technikou prostě nemůže vyhrát. Měl smůlu, tady branka prostě platit nemohla. I tak Real vyhrál nakonec jasně 3:0 a CR7 si spravil náladu alespoň proměněnou penaltou. Experti označili jeho výkon jako úžasný.

Reklama