Hlavní obsah

Liberečtí nejsou soupeřem nadšeni, ale na výběr nebylo

Cestou z tréninku do kabiny se dozvěděli fotbalisté Slovanu Liberec jména možných soupeřů pro třetí předkolo Ligy mistrů, které jim přisoudil páteční nyonský los. Nadšení z toho, že narazí nejspíš na Spartak Moskva, zrovna nebyli, ale současně přidávali názor, že výrazně slabšího soupeře by bylo v losovacím koši možné nalézt jen těžko.

Foto: čtk

Hráči Slovanu Liberec s pohárem pro mistra první fotbalové ligy, který získali po vítězství nad Mladou Boleslaví.

Článek

Útočník Filip Dort bude muset svádět četné souboje se svými krajany Radoslavem Kováčem a Martinem Jiránkem, kteří jsou oporami zadních řad moskevského klubu. Připustil ale, že raději by cestoval do jiné země. "Spartak jsem si příliš nepřál, spíše jsem si věřil na nějaký španělský klub. Ale nemáme být z čeho zklamaní, žádné lehčí soupeře jsme stejně zrovna dostat nemohli," uvedl fotbalista.

Postoupí Liberec do Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Daniel Pudil naopak soudil, že Spartak Moskva není výhodný los. "Je to asi to nejtěžší, co jsme mohli dostat, spíše jsem chtěl někoho alespoň papírově lehčího. Jenže na druhou stranu: pokud se chceme do soutěže dostat, tak nám nezbývá nic jiného než je porazit," prohlásil záložník, který prý o soupeři ví pouze to, že za něj hrají Kováč a Jiránek. Upozornil ale také, že Spartak ještě čeká těžká cesta za postupem.

Hodúr zůstal optimistický

Další středový hráč Jiří Bílek si nepřál na úvod dostat Fenerbahce a hned po tureckém klubu právě Spartak. "Nadšený proto zrovna nejsem, ale jsou to lidi jako my, takže proč bychom přes ně nemohli postoupit? Spartak ještě sice nevyřadil Tiraspol, ale radši bych si zahrál proti němu než s moldavským klubem," řekl fotbalista, který prý o soupeři také neví nic. "Ruskou ligu skutečně nesleduji," prohlásil.

Ivan Hodúr zůstal optimistický. "Ať postoupí kdokoliv, jsou to těžcí soupeři. S trochou štěstí se ale můžeme dostat do hlavní soutěže," mínil slovenský záložník.

Asistent trenéra Josef Petřík se svým šéfem Vítězslavem Lavičkou už plánovali, kdy by mohli soupeře vidět na vlastní oči. "Je to pro nás výzva. Pojedu na odvetu do Moskvy, zápas si natočíme a hru soupeře si důkladně rozebereme, jako před každým důležitým zápasem," uvedl na webových stránkách klubu

Reklama

Související témata: