Hlavní obsah

Real zlomil prokletí, Ronaldo znovu zářil! Jeho bilance je ohromující

Dortmund/Praha

Opět se ukázalo, jak výjimečným hráčem je. Po vypršení trestu z úvodu sezóny se Cristiano Ronaldo v posledních dvou zápasech španělské ligy střelecky neprosadil a ocitl se pod palbou kritiky. V úterý v Lize mistrů však držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa úchvatným způsobem oslavil svůj jubilejní 400. soutěžní zápas v dresu Realu Madrid a 150. duel v evropských pohárech. Portugalský kanonýr dvěma góly pomohl obhájci trofeje k výhře 3:1 na půdě Dortmundu a liboval si, že Bílý balet zlomil své prokletí na stadiónu Borussie.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo byl znovu ústřední postavou Realu v utkání Ligy mistrů v Dortmundu.

Článek

Liga mistrů: Manchester City - Šachtar

Liga mistrů: Monaco - FC Porto

Liga mistrů: Neapol - Feyenoord

"Překvapuje mě, co si o mě myslí veřejnost, přijde mi, že kritika se poslední dobou zhoršuje. Zdá se, že musím v každém zápase ukazovat, kdo jsem. Přitom myslím, že moje čísla hovoří sama za sebe. Jsem za tuhle metu nesmírně vděčný," řekl po utkání Ronaldo.

Ve 400 zápasech za Real zaznamenal 412 gólů a je nejlepším střelcem v klubové historii. Vládne i kanonýrům v evropských pohárech, v nichž nastřílel už 112 branek.

"To, jakým jsem dnes hráčem, je díky mým spoluhráčům a Realu Madrid. Bez nich bych na tato čísla nikdy nedosáhl. Šance přicházejí a většinou je proměňuji, i když se občas do cesty postaví brankář a tyče. Hlavně je důležité, že mám stále hlad po dalších gólech. Věřím, že jich ještě spoustu přidám," uvedl dvaatřicetiletý Ronaldo.

Celý tým odvedl skvělou práci

Zatímco ve španělské lize hvězdný Portugalec i vinou trestu z úvodu sezóny ještě neskóroval, v Lize mistrů má po dvou kolech na kontě čtyři zásahy a v tabulce kanonýrů je druhý za autorem pěti gólů Harrym Kanem z Tottenhamu. V úterý Ronaldo přidal pojišťující druhou a třetí trefu a pomohl obhájcům trofeje v milionářské soutěži k prvnímu vítězství v sedmém zápase na půdě Dortmundu. Toho Dortmundu, který vládne bundeslize a v dosavadních šesti duelech tamní nejvyšší soutěže inkasoval jen jedinkrát.

"Tenhle zápas byl pro nás velkou výzvou. Chtěli jsme se tu konečně dočkat vítězství a změnit historii. Tým odvedl fantastickou práci. Měli jsme utkání pod kontrolou a vytvořili si ještě řadu dalších šancí. Dát tři góly tady není snadné a nám se to povedlo," pochvaloval si Ronaldo.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG