Hlavní obsah

Je to jen začátek dobrodružství, říká supertalent z PSG. To nebyl Bayern, hřímal boss po pivním festivalu

Paříž

Skvělá jízda. Nadšení vyvolával výkon Paris SG v bitvě gigantů s Bayernem. Zatímco domácí zůstali po vítězství 3:0 v základní skupině Ligy mistrů stoprocentně úspěšní, Bayern zjevně má problémy. Ztrácí, herně nezáří. Doma i na evropské scéně. Ani tradiční symbolická návštěva Oktobersfestu, mnichovských pivních slavností nenaladila svěřence Carla Ancelottiho na vítěznou notu.

Sestřih z utkání PSG - Bayerm MnichovVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

"Je to jen začátek skvělého dobrodružství. Dneska jsme se chtěli vytáhnout proti velkému protivníkovi," hodnotil spokojeně Kylian Mbappé, osmnáctiletý ofenzivní supertalent, který přišel do PSG na pokraji sezóny z Monaka.

Ztráta vedení 2:0 s Wolfsburgem v pátek v bundeslize jako by předznamenala nezdar Bayernu v pokračování LM na letos pořádně žhavé pařížské půdě.

Ancelotti pod palbou

Výrazně posílený celek z francouzské metropole v sezóně ztratil zatím jen dva body. A vyšlápl si i na silný Bayern. Už po 90 vteřinách hry Neymar našel volného Daniho Alvese a ten brazilskou spolupráci zakončil gólem.

„To co bylo dnes k vidění, to nebyl Bayern," hřímal naštvaný boss bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge. Snad rozpačitý výkon způsobila sestava. Chyběli v ní Arjen Robben (33), který naskočil do hry až ve druhé půli, a Franck Ribéry (34). Bez nich si Bayern většinou neví rady, byť už se oba dostali do pokročilejšího věku.

„Nevidím žádnou koncepci," uvedl k výkonu německého mistra expert ZDF Oliver Kahn. Bayern se brodil v bezradnosti. "Myslím, že to byla dobrá sestava. Stojím si za tím," bránil se kouč Ancelotti. „Kritizovat mě budou, ale s tím se prostě musí žít," měl jasno.

Zato v domácím táboře vládla pohoda. „Bylo vidět, že noví hráči Mbappé a Neymar udělali další krok vpřed," podotkl obránce PSG Thiago Silva. „Všechno fungovalo perfektně" byl potěšen trenér Unai Emery

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články