Hlavní obsah

Vře to v Bayenu? To je jasné, říká legenda. Opora zůstala zdrženlivá, kouče asi čeká vyhazov

Paříž

Šéfové mluvili o tom, že chtějí analýzu toho, co se v Bayernu děje. Hráči se nehrnuli do gest podpory trenéra. Sami předvádějí výkony, které nejsou oslnivé. Kouč Carlo Ancelotti to nemá jednoduché na počátku své druhé sezóny v bavorském velkoklubu. Prohra 0:3 na půdě Paris SG v pokračování Ligy mistrů mu ještě přitížila. Podle posledních informací je těsně před odchodem...

Sestřih z utkání PSG - Bayerm MnichovVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

"V Bayernu to bublá už dlouho. To je jasné," poznamenal z pozice experta TV Sky slavný Lothar Matthäus. Italova pozice je už zřejmě neudržitelná.

Je snad Ancelottiho přítomnost proti mysli hráčů? Stojí za ním? "Neodpovídám na tuhle otázku," odmítl večer kouče otevřeně podpořit Arjen Robben, který se stejně jako další zkušený matador Franck Ribéry nedostal do základní sestavy. Naskočil až na posledních 20 minut, když už při třígólovém manku bylo téměř jasné že Bayern na body nedosáhne.

Každé slovo by bylo zbytečné

"Sestava je věcí trenéra. Nebudu k tomu nic říkat. Každé slovo by bylo zbytečné. My potřebujeme zůstat jednotní jako tým. Každý, kdo bude dávat svou nespokojenost najevo, týmu nepomůže," říkal dále zdrženlivý Robben.

Z lavičky mohl sledovat, jak to na hřišti skřípe. Boj o první místo v základní skupině jeho tým nezvládl. Inkasoval už ve druhé minutě a pak se mu nedařilo zastavovat brejky soupeře. Po domácí bundesligové ztrátě s Wolfsburgem (2:2) přišla další pohroma.

"Když inkasujete tak brzy, tak je to ten nejhorší možný scénář. Mají vepředu tři útočníky světové úrovně a jejich brejky je těžké brzdit, když se pak snažíte o vyrovnání," hodnotil boj s Pařížany Robben. "Jsem tu už devátou sezónu a na podobné výsledky nejsem zvyklý," pokračoval třiatřicetiletý Nizozemec.

K ničemu Ancelottimu nebyl vyztužený střed, křídla chyběla. "Potřebujeme to důsledně zanalyzovat," poznamenal nazlobený předseda klubu Karl-Heinz Rummenigge. "Je třeba se rychle vrátit na správnou cestu," dodal neurčitě. Dnes odpoledne by mělo být jasněji.

Podle Bildu by tým dočasně měl převzít dosavadní asistent Ancelottiho Willy Sagnol, bývalý slavný hráč. Do trenérského týmu Bayernu na přání klubových šéfů přišel v létě. Mezi roky 2014- 16 vedl Bordeaux. Jako hráč léta působil v Mnichově.

Reklama

Související témata: