Hlavní obsah

Konec války Neymar vs. Cavani! Miliardové hvězdy se po demolici Bayernu objímaly

Paříž

Už to vypadalo, že největší ofenzívní hvězdy Paris St. Germain Neymar a Cavani vedle sebe hrát nemohou, protože se nesnášejí. Majitel klubu, katarský šejk Násir Al-Chelajfí však konflikt bleskově utnul. Ve středu opět nastoupili v útoku proti Bayernu Mnichov a každý se jedním gólem podílel na výhře 3:0, ten třetí přidal Dani Alvés.

Liga mistrů: PSG - Bayern MnichovVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Konflikt mezi oběma hvězdami se rozhořel minulý týden, kdy Brazilec Neymar podle listu L´Equipé přišel za koučem Unaiem Emerym, že chce kopat penalty. Jenže uruguayský kanonýr Edinson Cavani má údajně ve smlouvě klauzuli, že stane-li se nejlepším střelcem francouzské nejvyšší soutěže, dostane navíc prémii jeden milión euro (asi 26,2 mil. korun). Kouč se obrátil na šéfa klubu a ten prý měl jeho prostřednictvím nabídnout Cavanimu tuto sumu, když se penalt vzdá. Ten to ale odmítl.

„Nejde mi o peníze, ale princip. Za čtyři roky věrných služeb si snad tuto možnost zasloužím. Musel jsem ustoupit Ibrahimovicovi, po jeho odchodu jsem získal postavení, které jsem chtěl a zasloužil si ho. Nehodlám teď ustupovat Neymarovi, byť uznávám jeho kvality a osobně proti němu nic nemám," vysvětloval Uruguayec.

Odtrhnout je musel Silva

Oba hráči si měli minulý týden v kabině po tréninku dokonce vjet do vlasů. Odtrhnout je musel kapitán Thiago Silva. Klub tuto informaci ale popírá. Jenže se blížil zápas s Bayernem v Lize mistrů a bylo třeba zasáhnout. Oba hráče a kouče si měl zavolat šéf klubu a domluvit jim. Ani tuto informaci klub nepotvrdil, ale zřejmě k ní došlo, nebo oba hráče „osvítil Duch svatý," dělal si legraci bulvár. Po víkendové remíze 0:0 v Montpellieru prý bylo v Parku princů hodně dusno.

Proti Bayernu však oba podali ve středu výborný výkon, dokázali si i přihrát, střídali se o zahrávání standardních situací, pogratulovat si ke gólu a po utkání se objali. „Po vítězných zápasech hráči chodí poděkovat fanouškům. Ti dva byli uprostřed řady a drželi se za ruce. Dokázali se před fanoušky za obrovského potlesku obejmout," popsal pozápasovou děkovačku list Le Figaro. Zdůraznil ale, že nejlepším hráčem byl osmnáctiletý Kylian Mbappé, který byl prakticky u všech tří branek a nad oba útočníky vyzvedl i výkon obránce Daniho Alvése. Neymar, za téměř šest miliard korun nejdražší fotbalista světa, ani Cavani se k problému ani usmíření nevyjadřují. Šéf klubu si to nepřeje.

Nejlepší útok planety

Pravdou ale je, že útok Mbappé - Cavani - Neymar, kteří si neustále mění místa, je podle odborníků momentálně nejlepší na planetě. Lepší, než barcelonské trio Messi - L. Suárez - Dembélé, nebo trio Bale - Benzema - Ronaldo v barvách Realu Madrid. Navíc zmíněná tria jsou vzhledem ke zranění Dembélého resp. Benzemy nekompletní. „Máme opravdu nejlepší útok na světě a velmi perspektivní. Celkově je naše ofenzíva, poté co se po zranění vrátil Di María, a k dispozici bude i Draxler, nejlepší na planetě," liboval si šejk.

Po výhře nad Bayernem přiznal kouč Emery, že s oběma hráči o jejich úloze v týmu mluvil. „Řekl jsem jim, co od nich očekávám, co od nich chce klub i fanoušci. Oni pochopili, že pro všechny bude nejlepší, když budou spolupracovat. Jsou to skvělí fotbalisté," citují francouzská média Emeryho.

„Bayern je klub s velkou historií, ověnčený úspěchy. Dřív jsem se na ně díval z druhého břehu. My jsme ale dnes udělali důležitý krok mezi takové týmy. Oba byli vynikající, ale oba tentokrát překonal Mbappé. On je nedoplňuje, on je svými nápady a přihrávkami dělá. Je to obrovský talent," složil poklonu osmnáctiletému mladíkovi kouč.

Na dotazy ke sporu Neymara s Cavanim už neodpovídal, jen poznamenal: „Věřím, že budeme takto fungovat i v dalších zápasech. Před námi jsou velké výzvy. To si uvědomují všichni. Jen jako tým máme šanci uspět a napsat nejkrásnější kapitolu historie PSG," pravil s nadějí v hlase Emery.

Reklama

Související témata: