Hlavní obsah

Klopp si po kanonádě v Mariboru liboval, že přidal do liverpoolské krosny další rekord

Maribor/Praha

Jeden střelecký rekord už Liverpool v Lize mistrů držel, ve Slovinsku k němu přidal v úterý večer druhý. K osmi brankám, které nastříleli Reds před deseti lety na svém stadionu nebohému Besiktasi Istanbul, přidali Kloppovi svěřenci rekordní vítězství i na cizím hřišti, neboť Maribor deklasovali 7:0. „Historie Liverpoolu je jako krosna přeplněná rekordy, takže jsem rád, že jsem do ní mohl také přispět,“ liboval si německý kouč po vítězství, jímž se jeho tým zařadil po bok Marseille a Doněcku, dvou týmů, které rovněž dokázaly vyhrát 7:0 v Lize mistrů na cizím hřišti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Maribor - LiverpoolVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Možná kdyby Jürgen Klopp o ataku na rekord věděl v průběhu zápasu ve Slovinsku, hnal by své svěřence do ofenzivy ještě vehementněji.

„Neměl jsem o něm opravdu ani tušení," zapřísahal se v rozhovoru pro BT Sport, při němž mu prozradili, že jedna branka navíc by stačila, aby jeho Liverpool držel rekord sám a nemusel se o něj dělit s Marseille a Doněckem.

Rekordní výhry v Lize mistrů
Doma
8:0Liverpool - Besiktas6.11.2007
8:0Real Madrid - Malmö8.12. 2015
7:0Juventus - Olympiakos10.12. 2003
7:0Arsenal - Slavia Praha23. 10. 2007
7:0Valencia - Genk23.11. 2011
7:0Bayern Mnichov - Basilej13.3. 2012
7:0Bayern Mnichov - Šachtar Doněck11.3. 2015
7:0Barcelona - Celtic Glasgow13.9. 2016
Venku
0:7Žilina - Olympique Marseille3.11.2010
0:7Borisov -Šachtar Doněck11.3. 2015
0:7Maribor - Liverpool17.10. 2017

Přitom Reds měli tolik šancí, že mohli v Mariboru klidně vyhrát dvouciferným výsledkem. „Skóre by mohlo svádět k dojmu, že domácí nehráli dobře, ale dívejte se na naše vítězství opačnou optikou. Měli to proti nám obrovsky těžké, protože my hráli velice soustředěně po celých devadesát minut. Pravdou je, že jsme mohli skutečně nastřílet ještě víc gólů, ale to teď není důležité," zářil Klopp nadšený ze hry a výkonu svých svěřenců.

Z jednoho rekordu, který teď Liverpool drží sám, samo sebou také. Jeho tým totiž vítězstvím 7:0 překonal nejvyšší venkovní výhry anglických týmů v Lize mistrů, takže ve statistikách předstihl jak Manchester United, tak Leeds, jejichž maximem bylo vítězství 6:0 na půdě Shamrocku Rovers, resp. Lynu Oslo.

Liverpool se v posledních týdnech trápil, z osmi soutěžních zápasů vyhrál jen jeden jediný, v Lize mistrů posbíral ve své skupině před cestou do Slovinska pouhé dva body za remízy se Sevillou a Spartakem Moskva.

Kanonáda v Mariboru by mu měla pomoci k tomu, aby procitl. „Věřím v to. Vždyť jsme v nádherném střetnutí předvedli velice vyzrálý a soustředěný výkon. Gala představení, které nám pomůže," je německý kouč přesvědčen, že rekordní vítězství jeho týmu popostrčí jak v Premier League, tak i v Lize mistrů, v níž teď jeho svěřenci vedou svou skupinu.

Reklama

Související témata: