Hlavní obsah

Důkaz jsme podali, liboval si Pochettino, že jeho Tottenham je schopen obrat Real a konkurovat nejlepším na světě

Madrid/Praha

Dvě dobré zprávy pro Tottenham během pár hodin. Ta první zní - argentinský kouč Mauricio Pochettino by rád vedl Kohouty dalších deset, ba dokonce i patnáct let. Druhá se poslouchá fanouškům Spurs stejně krásně - Tottenham se během tří let stal pod jeho vedením týmem velkého formátu, který je schopen obrat o body i madridský Real obhajující dva triumfy v Lize mistrů v řadě. A dokonce v jeho chrámu na Santiago Bernabéu. „Jen důkaz, jaký kus cesty jsme v poslední době společně ušli,“ přitakávala největší hvězda Spurs Harry Kane po remíze 1:1, kterou jeho mužstvo uhrálo v třetím dějství Ligy mistrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Real - TottenhamVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Kane byl i v úterní madridské partii hvězdou. Vždyť nebýt jeho, obránce Realu Raphael Varane by nejspíš nesrazil centrovaný míč do vlastní brány a Tottenham se neujal vedení.

„Inkasovat v takovémto zápase první gól a ke všemu tak brzy představuje pokaždé problém. Umožní to soupeři bránit vedení, což je pro něj skvělé. Pro Tottenham zvláště, neboť on to dovede," posteskl si kouč Realu Zinedine Zidane nad úderem, který jeho svěřence evidentně zaskočil. A to musel být ještě moc a moc rád, že po dvaceti minutách nenařídil po zákroku Casemira na Llorenteho penaltu, protože situace po pokutovém kopu volala.

Chtěli by ho na Bernabéu, ale ...

A to byl Harry Kane od úvodního hvizdu středem jejich zájmu, neboť věděli, jaké nebezpečí od něho hrozí. Vždyť v posledních deseti zápasech nastřílel za Tottenham a anglickou reprezentaci patnáct branek. Přesto ho obrana Realu neuhlídala a pod vlastencem domácího beka je jeho autogram.

„Chtěli bychom ho, ale pro Tottenham je v současnosti nejspíš nepostradatelný," přiznal Zidane, že touha přilákat hvězdu Kohoutů v dohledné době na Santiago Bernabéu je nejspíš nerealizovatelná. Už proto, že si ho jeho klub cení v přepočtu na koruny na pět miliard a nechce slyšet ani na nabídku prezidenta Bílého baletu Florentina Pereze, že by výměnou za Kanea poslal na Ostrovy Benzemu, Modriče a Balea.

Superhrdinou byl Lloris

„My neměli na Bernabéu jen Harryho, naším hrdinou byl Hugo Lloris," připomínal kouč Tottenhamu Pochettino skvělé zákroky, které předvedl francouzský gólman hlavně při šancích Ronalda, Benzemy a spol. Kapituloval jen z penalty, jejíž exekuce se pochopitelně ujal Ronaldo, ale jinak si počínal fantasticky a měl obrovskou zásluhu na remíze, kterou Kohouti uhráli.

„Však také patří mezi nejlepší brankáře světa," vychvaloval ho Pochettino a Zidane se k němu přidal. „Oba gólmani byli superhrdinové," připomněl, že Kostaričan Navas Real hned několikrát podržel.

Remíza pro něho byla samozřejmě málo, zato jeho kolega s ní byl nadmíru spokojen. „Ještě víc než s bodem ale s výkonem, který jsme předvedli. O ten mi šlo především. O důkaz, že mé mladé mužstvo jde správnou cestou. Že už jsme ve fázi, kdy se můžeme postavit nejlepším mužstvům světa a konkurovat jim. Že jsme schopni soutěžit i na té nejvyšší úrovni. A my ho tady podali," byl Mauricio Pochettino nadšen z vystoupení svých svěřenců. Však také po závěrečném hvizdu každému z nich na hřišti osobně poděkoval.

„Stále se zlepšujeme. Loni jsme z Ligy mistrů vypadli už ve skupině, protože jsme získali jen sedm bodů, teď jsme v polovině skupiny a sedm bodů už máme. A mezi nimi bod z Bernabéu, což je pro další sebevědomí mých hráčů nesmírně důležité."

Čas Kohoutů přijde

Už před konfrontací s Realem mluvil argentinský kouč o budoucnosti Tottenhamu, s níž by byl rád po příštích deset či dokonce patnáct let spojený, o stále se zkvalitňujícím kádru, který má k dispozici, o výstavbě nového stadiónu, kam se Kohouti vrátí z azylu ve Wembley a na němž budou ještě silnější.

„Přijde čas, kdy na něm budeme slavit zisk velkých trofejí. Anglických i evropských," vykládal o cestě, po níž se s Kohouty vydal. V úterní noci na Santiago Bernabéu se svým týmem přesvědčil, že nešlo jen o slova.

I proto letěly k fanouškům Tottenhamu během několika hodin naráz hned dvě dobré zprávy.

Reklama

Související témata: