Hlavní obsah

Jsme šampióni a zvedneme se, odmítal Zidane po krachu Bílého baletu řeči o krizi

Praha

Znepokojení, ba přímo zděšení zavládlo v táboře fanoušků Realu Madrid po středečním vystoupení jejich miláčků ve čtvrtém díle Ligy mistrů. Svěřenci trenéra Zinédina Zidana schytali tříbrankový příděl na hřišti Tottenhamu (3:1). Bílý balet přitom šokoval už v neděli, kdy prohrál ve španělské lize na hřišti nováčka z Girony.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalisté Tottenhamu si poradili v Lize mistrů se slavným Realem MadridVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalisté Neapole rozjetý Manchester City v Lize mistrů nezastavili

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

APOEL si v Lize mistrů odvezl cennou remízu z Dortmundu

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih LM Liverpool - Maribor

„Debakl ve Wembley," nadepsal server Marca komentář ke středečnímu vystoupení Realu v konfrontaci s anglickým klubem. „Tottenham prohloubil krizi Realu," přisadil si server elpais.com.

Španělská média jen velmi těžce příjímala ponížení v podobě tříbrankového přídělu pro obhájce trofeje na půdě anglického klubu. Vždyť Real mířil do Londýna se skvostnou bilanci dvanácti duelů bez prohry v řadě ze vzájemných konfrontací s anglickými soky (8 vítězství, 4 remízy). Navíc nikdy v historii z konfrontace s Hotspurs neodešel Bílý balet poražen. Až do středečního večera.

„Tottenham byl ve středu lepší ve všech faktorech hry. Je to pro nás těžká porážka, hráči v šatně jsou mimořádně zklamání. Ale upřímně, nic jiného jsme si nezasloužili," krčil smířlivě rameny Zinédine Zidane, trenér Realu Madrid.

„Odmítám však hovořit o krizi. Prohráli jsme dva zápasy. Ztratili jsme jedno utkání v lize a jedno v Lize mistrů. Nejsme a nemůžeme být šťastní. Jde o špatnou situaci, ale musíme ji přijmout. Když vyhrajete, přijmete vítězství a jste šťastní. Jestliže prohrajete, musíte držet hlavu nahoru. To je prostě fotbal," prohlásil Zidane.

Podobnou situaci jeho tým zažívá jen výjimečně. Dvě soutěžní utkání prohrál Real Madrid naposledy v úvodu letošního roku, když v lednu podlehl ve španělské lize Seville a vzápětí v domácím poháru Celtě Vigo. Tři góly v jediném utkání pak Zidanův tým inkasoval naposledy v dubnu při konfrontaci s Barcelonou v domácí nejvyšší soutěži.

„Nemám žádné obavy o mužstvo. Jsme tým se zkušenými hráči, jsme tým šampiónů a všechno napravíme," ujišťoval Zidane, že není důvod propadat panice.

Klíčový problém vidí v momentálně slabší ofenzivě. „Lidé si pochopitelně mohou myslet, co chtějí, ale netrpíme žádným mentálním blokem. Existují období, kdy si tým připisuje spoustu branek a potřebuje přitom jen minimum šancí. Teď jsme v jiném bodě," přemítal Zidane.

„Rozhodně jsme mohli proti Tottenhamu vyrovnat, ale nedokázali jsme nabídnuté příležitosti využít. To je celý problém. Víme, jak se z nynější situace dostat. A rozhodně stav změníme," přesvědčoval Zidane po středečním krachu v Londýně.

Považujete prohru Realu Madrid s Tottenhamem 1:3 za debakl, jak ji označila španělská média?
Ano. Tři inkasované branky jsou na Real moc.
20 %
Ne. Dostat tři góly, to se prostě stane.
80 %
Celkem hlasovalo 3164 čtenářů.

Reklama

Související témata: