Hlavní obsah

Jediná střela, a gigant skončil na kolenou. Postupový plán Dortmundu je utopií

Praha

Drtivá převaha byla k ničemu. Fotbalisty Dortmundu ve středu obral o body při čtvrtém vystoupení v Lize mistrů APOEL Nikósie a borci klubu z Vestfálska nikdy v historii nebyli v nejprestižnější klubové soutěži starého kontinentu po čtyřech kolech v horší situaci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

APOEL si v Lize mistrů odvezl cennou remízu z DortmunduVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Z jediné střely jsme inkasovali a sami nevytěžili z jasné převahy skoro nic. Věci prostě nefungovaly, jak jsme zamýšleli. Zklamání je obrovské. Všechno jsme si v šatně vyříkali, ale zůstane to věcí kabiny," prohlásil obránce Dortmundu Ömer Toprak.

Dortmund měl míč v držení 71 procent zápasu, celkem třicetkrát vystřelil, přičemž devětkrát mířil na branku, ve srovnání s jediným pokusem mířícím mezi tyče ze strany kyperského týmu.

Rovněž devět rohových kopů ve srovnání s jedním na straně soupeře či 751 přesných přihrávek proti 158 v podání Nikósie podtrhuje dominanci německého klubu, která byla zejména v prvním poločase naprosto drtivá.

Měli jsme štěstí, uznávají Kypřani

„Způsob, jímž jsme vstřelili gól, dokazuje naši kvalitu. Chápu rozčarování fanoušků. Je faktem, že zápas jakým byl souboj proti Apoelu prostě musíme vybojovat," připustil trenér Dortmundu Petr Bosz, že čtvrtá ztráta v řadě je pro jeho tým nepřípustná.

Nikdy v historii Ligy mistrů neměl Dortmund po čtyřech zápasech pouhé dva body. Boszův tým podlehl Tottenhamu i Realu, následně dvakrát remizoval s kyperským protivníkem. Aby Dortmund postoupil, musí porazit Tottenham a následně i Real, který však nesmí pokořit APOEL v příštím duelu.

Je jasné, že plán o účasti v jarní fázi Ligy mistrů je spíše utopií. „Musíme příští duel vyhrát a doufat," pronesl stroze k postupovým ambicím Bosz, jehož tým z posledních šesti zápasů vyhrál jediný.

Jeho rozpoložení ostře kontrastovalo s euforií v táboře kyperského týmu. „Před startem skupiny bych se smál, kdyby někdo tvrdil, že proti klubům jako Real, Tottenham či Dortmund získáme dva body. Jde o giganty. Ale přesto máme naději figurovat i na jaře v evropských pohárech, což je fantazie," rozplýval se Giorgos Donis, trenér kyperského mužstva.

Připustil, že neměl daleko k tomu, aby se před tiskovou konferencí trenéru Boszovi téměř omluvil. „Měli drtivou převahu a my obrovské štěstí. Zkusili jsme jejich hru nejprve eliminovat s pěti obránci, ale nefungovalo to. Když jsme přeskupili systém na čtyři zadáky a čtyři záložníky, zlepšili jsme se. Dvě remízy s Dortmundem jsou historickým výsledkem," lebedil si Donis a opájel se vidinou možnosti postupu do jarní fáze Evropské ligy.

Reklama