Hlavní obsah

Mám rakovinu, šokoval kouč Sevilly o pauze hráče. Ti prohraný duel s Liverpoolem zachránili

Sevilla/Praha
Aktualizováno

Dost drsný způsob, jak probrat své svěřence z kolapsu, který v úvodní půlhodině duelu s Liverpoolem zažili. Kouč Sevilly Eduardo Berizzo na ně o přestávce vyrukoval s tím, že mu lékaři diagnostikovali rakovinu. Pro Pizarra, Ben Yeddera, Mercada a spol. šok ještě větší, než tři góly, které jim v pátém dějství Ligy mistrů nasázeli Reds během půlhodiny. Ovšem šok, který zapůsobil, protože Seville se po změně stran povedla neskutečná stíhací jízda. Smazala manko,v nastavením čase vyrovnala a zůstala tak ve hře o postup do jarního osmifinále.

Sestřih z utkání Sevilla - LiverpoolVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání APOEL - Real Madrid

Sestřih z utkání Monaco - Lipsko

Sestřih z utkání Dortmund - Tottenham

Šok, který osmačtyřicetiletý argentinský kouč svým svěřencům přivodil, měl zůstat za dveřmi kabiny. Ani Berizzo nemluvil po utkání o způsobu, jakým hráče probral a nabudil do druhé půle duelu s Reds.

Lékaři odhalili rakovinu včas

„Když věříte v útočný fotbal, dočkáte se nakonec odměny," vysvětloval Eduardo Berizzo, v čem spočívala příčina zázračného obratu.

Informace o jeho onemocnění se přesto z kabiny dostala. Podle serveru Sevillainfo mu byla diagnostikována rakovina prostaty, což ve svém tweetu potvrdil i španělský fotbalový expert Guillemo Balague.

„Eduardo Berizzo, manažer Sevilla, má rakovinu prostaty," napsal.

Klubové vedení Sevilly na středeční mimořádné tiskové konferenci informaci skutečně potvrdilo.Argentinského trenéra, který před letním příchodem vedl dva roky Celtu Vigu, nyní čekají další vyšetření, která rozhodnou o postupu léčby a jeho další budoucnosti na lavičce.

Podle informací Sevillainfo diagnostikovali lékaři trenérovo onemocnění včas, takže léčení osmačtyřicetiletého kouče by mělo proběhnout úspěšně.

"Budeme za ním vždy stát," reagoval na šokující zprávu argentinský reprezentant Ever Banega oblékající dres Sevilly.

Údajně spoléhal na hrdost hráčů

Už z první konfrontace se Sevillou na Anfield Road měl Liverpool neblahou zkušenost, přesto se z ní v odvetě nepoučil. Doma mu nestačilo k vítězství jednobrankové vedení, ve Španělsku promrhal dokonce třígólové.

Po půlhodině úterního zápasu 5. kola základní skupiny E vedl po dvou trefách Firmina a brance Maného už 3:0, a argentinský kouč Berizzo mohl klidně hodit na trávník ručník. Jeho tým byl úplně grogy.

„Jenže já spoléhal na osobní hrdost svých hráčů," tvrdil Eduardo Berizzo, že ho ani na chvíli nenapadlo, že by utkání bylo ztraceno a Sevilla měla rezignovat. K žádným rošádám v sestavě nesáhl, nikoho nevystřídal, jen svým svěřencům promluvil do duše. A apeloval prý na jejich národní a fotbalovou hrdost.

Klopp: Přestali jsme hrát fotbal

Resumé se dostavilo, protože v nervy drásající partii určené jen silným povahám zkolaboval po změně stran zase Liverpool.

„Přestali jsme hrát fotbal, v tom to bylo. Zatímco v prvním poločase jsme hráli velmi dobře, po přestávce jsme upadli do pasivity, zatáhli se hluboko k vlastní bráně a vůbec se nedrželi taktiky, která se nijak neměnila. Teprve druhá inkasovaná branka nás trochu probrala, zlepšili jsme se a měli pár šancí přidat čtvrtou branku, jenže nakonec jsme ji dostali my," cloumala trenérem Jürgenem Kloppem neskonalá frustrace ještě dlouho po zápase.

Žádný příkaz soustředit se na defenzívu v liverpoolské kabině nezazněl. Ani pokyn, aby se Reds věnovali po změně stran v Seville hájení třígólového vedení, hráči neslyšeli.

„Naopak, během přestávky bylo opakovaně řečeno, že máme pokračovat stejně jako v prvním poločase," odmítl kapitán Jordan Henderson, že by liverpoolský kolaps způsobila změna taktiky a Jürgenem Kloppem pozměněná partitura.

Kdyby Reds výhru v Seville udrželi, měli by postup do jarního osmifinále už jistý. Takhle o něj budou muset bojovat ještě v posledním zápase, protože vedle nich a Sevilly si jistou šanci na jednu z prvních dvou příček ve skupině udržel i Spartak Moskva.

„Cítíme se, jako bychom přišli o postup, ale nic takového se naštěstí nestalo. V posledním zápase se Spartakem máme vše ve vlastních rukách," připomínal Klopp.

Reklama

Související témata: