Hlavní obsah

To je nepřípustné! Mourinho se zlobil na hvězdu, která si vynutila střídání

Praha

Měli zpečetit postup do osmifinále Ligy mistrů! Jenže místo oslav fotbalisté Manchesteru United museli na hřišti švýcarské Basileje ve středečním večeru překousnout první prohru ve skupině A, tudíž na definitivní potvrzení místenky v jarní fázi nejprestižnější klubové soutěže si musí počkat do posledního kola. V předposlední minutě totiž Rudé ďábly srazil na kolena gólovým zásahem Michael Lang!

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih Basilej - Manchester UnitedVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Byli jsme tak dominantní, že se zdálo doslova nemožné zápas nevyhrát. Do přestávky jsme hráli fantastický fotbal a mohli jsme vstřelit minimálně pět branek," vracel se trenér Manchesteru United José Mourinho k dění ve švýcarském St. Jacob-Parku během prvních pětačtyřiceti minut, kdy jeho svěřenci švýcarského soupeře skutečně drtili. „Přestože jsme bojovali s mužstvem, které mělo pět obránců, poradili jsme si s nimi. Jen gólové vyjádření chybělo," lamentoval Mourinho.

Po dvanácti minutách totiž český brankář Basileje Tomáš Vaclík zmařil stoprocentní šanci, v níž se ocitl Lukaku, po Fellainiho hlavičce dokázali zadáci švýcarského klubu míč vyhlavičkovat na brankové čáře, následně tentýž záložník United trefil tyčku a ještě před poločasem pak českým stoperem Suchým tečovanou dělovku, kterou vyslal Marcos Rojo, zastavilo břevno za zády Vaclíka. A to šlo jen o výčet největších šancí...

„Napočítal jsem s asistenty sedm gólových příležitostí. Naše hra byla vážně perfektní. Bylo jasné, že opakovat stejný výkon po přestávce bude složité," krčil rameny Mourinho. „Myslím, že kdybychom stejný zápas hráli desetkrát, devětkrát pohodlně zvítězíme. Ale tentokrát jsme prostě nedokázali skórovat," posteskl si portugalský trenér ve službách United.

Rekord Zlatana Ibrahimovice
Švédský útočník ve službách Manchesteru United Zlatan Ibrahimovic se startem na hřišti Basileje ve středečním utkání skupiny A postaral o nový rekord Ligy mistrů.
Šestatřicetiletý kanonýr, který se po vážném poranění kolene vrátil do po sedmi měsících do sestavy týmu trenéra Mourinha během minulého víkendu v Premier League, naskočil ve Švýcarsku do hry v 74. minutě za Martiala. A v Champions League si tak připsal start za sedmý klub, což se nikdy v historii žádnému fotbalistovi nepodařilo.
Ibrahimovic hrál nejprestižnější klubovou soutěž Evropy postupně za Ajax Amsterdam, Juventus Turín, Inter Milán, FC Barcelona, AC Milán, Paříž Saint Germain a právě Manchester United. Přesto triumf z Ligy mistrů švédskému útočníkovi uniká. Dosud v soutěži odehrál 120 zápasů, vstřelil 48 branek a připsal si 27 gólových asistencí.

Basilej po přestávce hru přeci jen zlepšila. Byla aktivnější, několikrát zahrozila a Michael Lang hlavou trefil břevno. Po sérii střídání už nebyl anglický tým tak dominantní. „Negativně nás ovlivnilo stažení Pogby, bez něj jsme nebyli tak dobří," připustil Mourinho, jehož svěřenec si střídání vyžádal. „Dostal se po pětašedesáti minutách na stupeň únavy, že dál nemohl. To je nepřípustné," zlobil se Mourinho. Skutečná pohroma teprve ale měla přijít.

V předposlední minutě Petretta z levé strany poslal přihrávku přes celé pokutové území na zadní tyč, a když už se zdálo, že k žádné patálii nedojde, vynořil se za bránícím Blindem domácí Lang a chladnokrevně duel rozhodl. „Daley Blind není viníkem naší porážky. Odehrál velmi dobrý zápas. Naše frustraci zapříčinil první poločas a nevyužité šance, nikoliv jeden obránce," hájil Mourinho sedmadvacetiletého zadáka.

„Věděli jsme, že jeden bod nás definitivně posune do další fáze soutěže. I pod dojmem toho jsme se snažili hru kontrolovat a udržet remízu, která nám stačila. Jenže nakonec jsme ztratili vše," posteskl si Mourinho.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články