Hlavní obsah

Willian se připomněl, byl u všeho. Dvoustý zápas za Chelsea oslavil dvěma zásahy

Baku

Byl to za Blues jeho jubilejní dvoustý zápas, který Brazilec Willian orámoval stylově dvěma góly a další dva padly po penaltách za fauly na něj. Chelsea tak porazila Karabach v Baku jasně 4:0 a postoupila ze skupiny C do jarního osmifinále.

Foto: Aziz Karimov, Reuters

Tahle Willianova gólová trefa uzavřela účet utkání Chelsea - Karabach.

Článek

„Willian dal dva góly, což je skvělé pro něj, pro jeho sebedůvěru i pro tým," liboval si kouč vítězného celku Antonio Conte. „Rád bych však mluvil o mužstvu, ne jednotlivých hráčích," dodal na pozápasové tiskové konferenci.

Právě Willianův výkon je však skvělou zprávou pro fanoušky anglického velkoklubu. Už v sobotu ho čeká další důležitá venkovní bitva na hřišti Liverpoolu, který v Lize mistrů den předtím promrhal třígólový náskok v Seville.

Představení v Ázerbájdžánu by 29letému záložníkovi mohl zajistit na Anfield Road místo v základní sestavě. Poprvé od poloviny října.

V této sezóně dosud za Chelsea vstřelil napříč soutěžemi za sedmnáct zápasů jen jeden gól a na dva nahrál, nespokojenost s ním sílila. Nyní znovu připomněl svou sílu, slavil hned dva zásahy. Zbylé dva přidali jeho parťáci Eden Hazard a Cesc Fábregas z pokutových kopů, které sudí nařídil po faulech právě na brazilského reprezentanta.

Poprvé byl nedovoleně zastaven už ve 21. minutě Rashadem Sadygovem, ten navíc dostal červenou kartu. „Byl tam malý kontakt, podle mě to penalta byla," obhajoval verdikt rozhodčího hrdina utkání.

„Jsem šťastný za vstřelení dvou gólů, zasloužili jsme si vyhrát. Od začátku jsme hráli dobře," pochvaloval si Brazilec. „Je snadné hrát s takovým hráčem," pochvaloval pak svého spoluhráče Hazard, který se mimochodem osmou trefou v historii Ligy mistrů stal nejlepším střelcem z Belgie v této soutěži.

Po šedesáti pěti minutách právě s ohledem na sobotní duel s Liverpoolem Hazard střídal. „Čeká nás důležitý zápas, takže někteří hráli šedesát, šedesát pět minut, abychom byli připravení," vysvětlil Hazard. Chelsea je v Premier League třetí, s tříbodovým náskokem na Liverpool.

Reklama

Související témata: