Hlavní obsah

Lukaku je skvělý, rozplýval se Mourinho po obratu. A hlavou už mu běžela bitva s městským rivalem

Žádná spanilá jízda či brankostroj potvrzující dominanci Manchesteru United ve skupině A Ligy mistrů se nekonaly. Při úterní konfrontaci s CSKA Moskva se vítězství Rudých ďáblů nerodilo vůbec snadno. Domácí těsně před poločasem inkasovali, museli skóre otáčet, ale nakonec si připsali páté vítězství z šesti zápasů a do další fáze soutěže prošli svěřenci trenéra Josého Mourinha z první příčky.

Liga mistrů, Manchester United - CSKAVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Myslím, že žádný ze soupeřů po losu nebude skákat radostí, že musí hrát proti nám. Vážně ne," usmíval se spokojeně Mourinho, když jeho svěřenci vítězstvím 2:1 zpečetili první místo ve skupině. Rudé ďábly přitom mohou potkat i takoví giganti jako Bayern Mnichov, Juventus Turín či Real Madrid... „Nemusíme mít obavy z konfrontace s žádným týmem," přitakával Marcus Rashford, útočník Manchesteru United, který si připsal vítěznou trefu.

Celek trenéra Mourinha se do přestávky potýkal s nepřesnou koncovkou, po obrátce ale přepnul na ještě vyšší level a shrábl tři body. „Nechtěli jsme skupinu končit porážkou nebo špatným výkonem, tudíž můžeme být spokojení," lebedil si Mourinho.

„Během prvního poločasu jsme si připravili několik šancí, mohli jsme skórovat, ale v několika situacích nám něco málo chybělo. Někdy prostě takové dny jsou. Ale po přestávce už to byl v našem podání zcela jiný příběh," usmíval se spokojeně Rashford.

„Obrátit skóre a slavit vítězství bylo k nezaplacení s ohledem na skutečnost, že už v neděli nás čeká bitva s Manchesterem City. Pro sebevědomí jsme potřebovali vyhrát," připomínal záložník Juan Mata, jenž byl autorem přihrávky na druhý gól.

Klíčovým mužem Manchesteru United byl však Romelu Lukaku, jenž odehrál skvělý zápas a skvostný výkon vyšperkoval vyrovnávacím gólem. Pro nejproduktivnějšího muže Rudých ďáblů šlo o prolomení střeleckého půstu, který trval od 18. listopadu.

Čtyřiadvacetiletý Belgičan se totiž po skvostném vstupu do sezóny, kdy dal deset branek v devíti zápasech, střelecky odmlčel. Vždyť z posledních třinácti duelů na klubové úrovni vstřelil jen dvě branky.

„Přestože se neprosazoval, já byl spokojený s jeho přínosem, který je úžasný. Zapojuje se do přechodové fáze, sbírá asistence, zaměstnává obranu soupeře. Je vážně skvělý. Ale pochopitelně je pro něj důležité, když dokázal vstřelit gól. Každý útočník je šťastný, pokud se zapíše do statistik," říkal Mourinho nepochybně s vidinou bitvy proti Manchesteru City, kdy bude potřebovat všechny hráče patřičně sebevědomé.

„Skupinu Ligy mistrů máme úspěšně za sebou, ale nechme to být. Teď nás čekají důležité bitvy v Anglii," neskrýval Mourinho, že už mu hlavou běží střet s rivalem, na něhož v Premier League ztrácí Rudí ďáblové osm bodů. A případný krach ve vzájemné bitvě 10. prosince by naděje United na mistrovský titul minimalizoval.

Reklama