Hlavní obsah

Rekordní demolice! Nevěřil jsem, byli jsme excelentní, zalykal se štěstím Klopp

Praha

Demolice nevídaných rozměrů! Fotbalový Liverpool při finiši základní skupiny Ligy mistrů ponížil na Anfield Road Spartak Moskva sedmigólovým přídělem. Svěřencům trenéra Jürgena Kloppa k potvrzení postupu mezi nejlepších šestnáct klubů nejprestižnější klubové soutěže Evropy stačila jen remíza, ale tým neponechal nic náhodě a od úvodních minut předváděl úchvatnou podívanou.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský Philippe Coutinho slaví gól proti Spartaku.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Liga mistrů: FC Porto - Monaco

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Liga mistrů: Šachtar - Manchester City

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tottenham - APOEL

„Je to neuvěřitelný výsledek. Seděli jsme na lavičce a navzájem si říkal, jak je možné, že jsme pokořili Spartak sedmi góly, když jsou tak silní. Vážně šlo ze strany mých hráčů o senzační výkon. Všichni do jednoho byli skvělí," rozplýval se Klopp po jednoznačném triumfu.

Vítězství o sedm branek se blížilo rekordnímu zápisu v historii Liverpoolu na evropské scéně (Besiktas si odvezl před deseti leti porážku 0:8), zatímco pro ruský tým jde o největší prohru. „Vítězství bylo jen odrazem našeho velice dobrého výkonu, výjimečné kvality mých hráčů," rozplýval se Klopp nad představením svých es, která se postarala o parádní výsledek.

„Ani v okamžiku, kdy jsme vedli o pět branek, nešlo o snadný zápas. Soupeř si pořád vytvářel velice nadějné příležitosti a my jsme museli hrát neuvěřitelně dobře," snažil se Klopp konejšit zástupce ruského týmu a přitom současně vyzdvihovat vskutku mimořádný výkon vlastních borců.

Bylo to ponižující. V brance jsem byl zbytečný, mínil gólman Spartaku

„Bylo to ostudné, ponižující. Všichni se stydíme a omlouváme se fanouškům. Snažili jsme se hrát otevřený fotbal, ale neměli jsme nárok. A já? Byl jsem v brance zcela zbytečný," utrousil při odchodu ze hřiště brankář Spartaku Alexandr Šelikov.

„Nemám pro výsledek žádné vysvětlení. Liverpool nás předčil ve všem. Absolutně. V kvalitě, zaujetí, nasazení, vášni. Možná ještě nejsme připraveni na tak velké zápasy," posteskl si trenér ruského týmu Massimo Carrera.

„Přitom jsme měli dostatek šancí, abychom se dostali do zápasu, ale nebyli jsme produktivní. Nezbývá, než zklamání hodit za hlavu a odčinit jej v nedělním derby," upínal Carrera pozornost k bitvě na ruské scéně s CSKA Moskva.

Kvarteto Reds nasázelo celkem devatenáct gólů

Zatímco Spartak se musí smířit s jarním účinkováním v Evropské lize, Liverpool se těší na pondělní los osmifinále Ligy mistrů. A hlavní vděk patří kvartetu Coutinho, Salah, Firmino, Mane, které bylo vskutku excelentní. Postaralo se o všechny branky zápasu a z třiadvaceti gólů ve skupině Ligy mistrů si rozdělili devatenáct zásahů!

Nedopustili opakování kolapsu z minulého zápasu, kdy v Seville vedli rovněž o tři branky, ale nakonec se museli spokojit s remízou. Tentokrát v pekelném tempu pokračovali až do samého finiše a Coutinho si připsal první hattrick v barvách Liverpoolu.

„Byla to velmi zvláštní noc. Všechno ještě umocnil fakt, že jsem byl kapitánem. Vstřelit hattrick s páskou na ruce se mi nikdy nepodařilo," vykládal Philippe Coutinho, hvězda Liverpoolu, když s balónem pod dresem jako připomínkou třígólového zápisu mířil do šatny. „Celý tým hrál skvěle, ale Philippe byl tentokrát výjimečný," poklonil se spoluhráči záložník Liverpoolu Emre Can.

V hlavní roli Anglie

Liverpool prošel do další fáze z první příčky, což se mimochodem podařilo dalším třem anglickým týmům, a může směle vyhlížet soupeře pro osmifinále. „Můžeme dostat třeba Juventus, Real Madrid nebo Bayern Mnichov, a pak asi nebudeme mít radost. Ale jedno vám povím: Nikoho se nemusíme bát, pokud zopakujeme výkon jako proti Spartaku," neskrýval nekončící nadšení Klopp.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články