Hlavní obsah

Dokáže Schick prohnat Messiho a spol.? Liga mistrů se těší i na reprízu loňského finále

Nyon
Aktualizováno

Další fotbalová hostina je nachystána. Ambasador soutěže Andrej Ševčenko v Nyonu rozlosoval čtvrtfinálové dvojice Ligy mistrů. Nachystal mimo jiné i reprízu loňského finále, obhájce Real Madrid narazí na Juventus. Český útočník Patrik Schick si pak s AS Řím může zahrát proti Barceloně. Zbývajícími dvojicemi jsou Sevilla–Bayern a Liverpool–Manchester City. Čtvrtfinále se hraje 3./4. a 10./11. dubna. Finále je na programu 26. května v Kyjevě.

Foto: Susana Vera, Reuters

Barcelonský Lionel Messi se raduje z gólu proti Chelsea v odvetě osmifinále Ligy mistrů.

Článek

Předčasná bitva gigantů! Loni se utkali až ve finále a Real Madrid v Cardiffu porazil Juventus hladce 4:1. Letos se oba soupeři poměří již ve čtvrtfinále. Zajímavé je, že kanonýr Cristiano Ronaldo má z pěti zápasů proti Juventusu na kontě sedm gólů – skóruje proti němu tedy každých 64 minut – a 15 gólů ve 22 zápasech proti celkům ze Serie A.

Český útočník Patrik Schick stále zkouší prorazit do základní sestavy AS Řím. Nyní mu přibyla další motivace jako hrom – duely s Messim a spol., neboť právě Barcelona je souzena jeho týmu. „Věděli jsme, že budeme čelit těžkému soupeři, ať bychom dostali kohokoliv. Jsme však přesvědčeni, že naše barvy budeme dobře reprezentovat," říká Francesco Totti, slavný ředitel Římanů.

Barcelona hned na svém twitterovém účtu připomíná, že právě na římském Olympijském stadiónu před devíti lety slavili Messi a spol. zisk trofeje po finálové výhře nad Manchesterem United.

Při losu na sebe již mohly narazit dva kluby z téže země, což se jako na potvoru také stalo. Rozjetý Manchester City si zahraje s Liverpoolem, což bude duel prvního se čtvrtým týmem Premier League. Oba týmy se na mezinárodní scéně ještě nesetkaly, na ostrovech dominuje Liverpool (87 vítězství, 46 remíz, 45 proher). A v aktuální sezóně jsou Reds jediným týmem, který dokázal v anglické lize zdolat jejího suverénního lídra…

Překvapivým účastníkem čtvrtfinále je Sevilla, která dostala náročné zadání. Zastavit Bayern Mnichov, rozjetou bavorskou mašinu. „Neslavíme předem, ale můžeme postoupit. Sevilla je ve srovnání s ostatními vnímána jako jednodušší soupeř," netají Sven Ulreich, brankář Bayernu.

Los čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:
Barcelona–AS Řím,
Sevilla–Bayern Mnichov,
Juventus Turín–Real Madrid,
Liverpool–Manchester City.
První zápasy se hrají 3. a 4. dubna, odvety 10. a 11. dubna.
Program čtvrtfinále:
První zápasy:
3. dubna: Sevilla - Bayern
Juventus - Real Madrid
4. dubna: Barcelona - AS Řím
Liverpool - Manchester City
Odvety:
10. dubna: AS Řím - Barcelona
Manchester City - Liverpool
11. dubna: Bayern - Sevilla
Real Madrid - Juventus

Reklama

Související témata: