Hlavní obsah

Jsem v pořádku, ujišťuje anglický reprezentant po hrozivé srážce

Londýn

Fotbalové fanoušky v londýnském Wembley i u televizních obrazovek pořádně vystrašilo zranění anglického reprezentanta Luka Shawa. Levý bek Albionu nejprve v úvodním poločase přihrál na jediný gól domácích proti Španělsku, když jeho přízemní centr zakončil Marcus Rashford. Krátce po změně stran však pro 23letého obránce zápas Ligy národů UEFA skončil srážkou s Danim Carvajalem. Klání skončilo prohrou Angličanů 1:2.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Pro Luka Shawa končí duel se Španělskem zkraje druhé půle.

Článek
Fotogalerie

Jak ukázal opakovaný záběr, Shaw nejprve vrazil do hrudi španělského beka, při následném pádu se ještě dvakrát praštil hlavou o zem, kde zůstal nehybně ležet.

Jeho trenér z Manchesteru United, José Mourinho, sledoval přímo z hlediště, jak bezvládně ležícího svěřence nejprve zdravotníci ošetřovali zhruba šest minut a poté jej s nasazenou kyslíkovou maskou nechali odnést na nosítkách.

Sám hráč se ještě na stadiónu probral z bezvědomí a na twitteru ubezpečil své příznivce, že zranění nebude mít fatální následky. „Děkuji vám za veškerou lásku a podporu. Jsem v pořádku a v nejlepších rukou. Jsem bojovník, takže se brzy vrátím!" napsal na sociální síti.

Reprezentační kouč Gareth Southgate po zápase sdělil, že Shaw se v šatně dokázal posadit a komunikovat s ostatními členy týmu. Rozsáhlejší informace o hráčově diagnóze přinesou teprve další vyšetření.

Shaw už ve své kariéře překonal jedno hrozivé zranění, které jej málem připravilo nejen o kariéru, ale údajně mu hrozila i amputace nohy, když před třemi lety utržil v utkání Ligy mistrů s PSV Eindhoven zlomeniny lýtkové i holenní kosti.

Reklama

Související témata: