Hlavní obsah

Lepší výkon než na Slovensku, body žádné, lituje Šilhavý

Litují obrovských šancí, které nedokázali využít. Česká fotbalová reprezentace v charkovském duelu Ligy národů na hřišti Ukrajiny utržila těsnou porážku, přestože byla několikrát velice blízko gólovému zápisu. „Myslím, že jsme podali lepší výkon než na Slovensku, kde jsme vyhráli. Vstřelený gól nám bohužel chyběl,“ mrzí trenéra Jaroslava Šilhavého.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Český kouč Jaroslav Šilhavý gestikuluje v zápasu s Ukrajinou.

Článek
Fotogalerie

Reprezentaci rychle probral, to se mu musí nechat. Pod novým koučem mužstvo pookřálo.

„Jsme zklamaní z výsledku, nikoliv z hry. Obstáli jsme proti ještě lepšímu týmu, než proti kterému jsme stáli v sobotu v Trnavě. Byli jsme Ukrajině s jejími vynikajícími hráči vyrovnaným soupeřem. Dobře jsme bránili a podle situace podnikali rychlé nebo postupné protiútoky," hodnotí trenér Jaroslav Šilhavý.

„Prohra mrzí, protože jsme si vytvořili dost příležitostí, abychom skórovali. Náš výkon nebyl rozhodně špatný, dokázali jsme si připravit šance," přemítá kapitán Bořek Dočkal.

„Neřešili jsme šance tak dobře, jak bychom chtěli," přitakává záložník Antonín Barák. „Zkoušeli jsme hodně střílet ze střední vzdálenosti, protože jsme z taktické přípravy věděli, že Pjatov má s takovými pokusy občas problémy," vysvětluje záložník David Pavelka.

„Jak jsme byli téměř stoprocentně efektivní na Slovensku, tak nyní nám chyběl kousek štěstí. Měli jsme dvě vyložené šance před pauzou, pak nebezpečné střely ze střední vzdálenosti, při nichž měl gólman Ukrajiny i trošku štěstí, když stačil balón vždy vyrazit," poukazuje Dočkal na dvě obrovské příležitosti Jakuba Jankta a dvě Pavelkovy vydařené rány.

„Docela si drbu hlavu, v poslední době nemám štěstí. V první situaci jsem přemýšlel, co mám udělat. Nejdříve jsem chtěl brankáře přehazovat, ale pak jsem viděl místo na jeho pravé ruce, jenže jsem balón netrefil dobře. V druhé šanci mi balón trošku skočil, přitom v tréninku jsem podobné situace proměňoval," kaboní se Jankto.

Reklama