Hlavní obsah

Reprezentace přišla o Jankta, trenéři sáhli do Slavie či Plzně

Praha
Aktualizováno

Česká fotbalová reprezentace se během říjnového srazu bude muset obejít bez zraněného ofenzivního záložníka Jakuba Jankta. Nominaci naopak rozšířili Aleš Matějů, Petr Ševčík, Lukáš Provod a Lukáš Kalvach. Tým má nyní šestadvacet jmen. Reprezentace se sejde v pondělí v Praze a během srazu odehraje zápasy na Kypru (příprava), v Izraeli a ve Skotsku (obě utkání v rámci Ligy národů).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jankto při tréninku reprezentace před zápasy s Austrálií a Nigérií.

Článek

Trenér Jaroslav Šilhavý ve středu povolal 23 hráčů, mezi nimi i nováčka obránce Tomáše Petráška z polského týmu Raków Čenstochová. Do národního celku se po delší době vracejí záložník Antonín Barák a útočník Matěj Vydra.

Nyní kouč přišel o Jakuba Jankta a dodatečně povolal další čtyři hráče.

„Jakub Jankto patří mezi naše nejdůležitější hráče, takže nás jeho ztráta mrzí. Je to komplikace i vzhledem k tomu, že nás netradičně čekají tři náročné zápasy v krátké době. Ale jsme přesvědčení, že máme v týmu hráče, kteří Jakuba dokážou nahradit, a nadcházející sraz určitě zvládneme," říká na webu asociace manažer české reprezentace Libor Sionko.

Trenér Jaroslav Šilhavý povolal nováčka Tomáše Petráška. Proč si vybral obránce z Čenstochové?Video: Sport.cz, FAČR

Všichni čtyři hráči, kteří dostali dodatečnou pozvánku, už s národním týmem zkušenosti mají. Jen obránce Aleš Matějů z Brescie na svůj první mezinárodní start čeká, i když už v září v mužstvu byl.

Záložníci Petr Ševčík ze Slavie i Lukáš Kalvach z Viktorie Plzeň patří do reprezentace od minulého roku. A další slávista Lukáš Provod se bude snažit navázat na svůj premiérový start, který zaznamenal před měsícem na Slovensku.

Nová koronavirová opatření ve fotbalové reprezentaci. Izolace a hráčské kartyVideo: Sport.cz, FAČR

Nominace aktuálně obsahuje šestadvacet jmen, namísto tradičních třiadvaceti. Vedení národního týmu tak zareagovalo na neobvykle náročný program a hrozbu koronaviru.

Reklama

Související témata: