Hlavní obsah

Barošův rival Ümit Karan by mohl zamířit do Marseille

Fotbalisté Olympique Marseille se kvůli zraněním potýkají s nedostatkem útočníků, a tak se vedení klubu snaží přivést posilu. Tou by mohl být bývalý turecký reprezentant Ümit Karan, který se v Galatasarayi Istanbul nemůže dostat do základní sestavy přes českého střelce Milana Baroše a odchodu by se tak nebránil.

Článek

Marseille kvůli zranění přišla na několik týdnů až měsíců o útočníky Koného a Nianga a trenér Eric Gerets proto žádá vedení klubu o náhradu. Spekuluje se o zájmu o švédského veterána Henrika Larssona a turecký deník Sabah dnes přišel s tím, že Gerets projevil zájem o dvaatřicetiletého Ümita Karana.

O rodáka z Německa se údajně zajímá i Besiktas, ale Galatasaray nechce posílit rivala z turecké ligy. Karanovu odchodu do Marseille navíc nasvědčuje i fakt, že s Geretsem v minulosti spolupracoval během společného působení v Galatasarayi, kde belgický kouč v letech 2005 až 2007 trénoval.

Pro Karana by šlo o první zahraniční angažmá. Dosud působil jen v Genclerbirligi, Ankarasporu a Galatasarayi, kde hraje od roku 2001 a během 150 zápasů za něj nastřílel 70 branek. Dalších sedm gólů dal během 12 zápasů v turecké reprezentaci, v jejímž dresu se však objevil naposledy v roce 2005.

Reklama

Související témata: