Hlavní obsah

Kouč francouzských fotbalistů Blanc nepovolal rebela Evru

PAŘÍŽ

Trenér francouzských fotbalistů Laurent Blanc nepovolal do reprezentace bývalého kapitána Patrice Evru. Ten se stal vůdčí postavou aféry na loňském mistrovství světa, a byť už si odpykal pětizápasový trest, od kouče pozvánku na přípravné utkání s Brazílií nedostal.

Foto: Charles Platiau , Reuters

Patrice Evra byl v čele vzpoury proti Raymondu Domenechovi.

Článek

Místo obránce Manchesteru United Evry se Blanc rozhodl pro jiné osvědčené beky - Erika Abidala z Barcelony a Gaela Clichyho z Arsenalu. Premiérově se ve výběru objevil další obránce Arsenalu Laurent Koscielny. "Bylo to čistě sportovní rozhodnutí," obhajoval Evrovu absenci Blanc před novináři.

Odmítl, že by se nechal ovlivnit tlakem, který na něj v minulých dnech vyvíjela ministryně sportu Chantal Jouannová. Ta se nechala slyšet, že rebelové Evra a Franck Ribéry, kteří měli loni na šampionátu ostrý spor s tehdejším trenérem Raymondem Domenechem a bojkotovali společnou přípravu, nemají v mužstvu co dělat. Ribéry se momentálně zotavuje po zranění.

Na dotaz, zda se v budoucnu může Evra do národního týmu vrátit, Blanc odvětil: "Dveře nejsou zavřené pro nikoho." Přípravný zápas s Brazilci sehrají francouzští fotbalisté 9. února na Stade de France.

Reklama

Související témata: