Hlavní obsah

Po napadení fotbalistky PSG policie zadržela její spoluhráčku

Paříž
Aktualizováno

Francouzská policie dnes zadržela fotbalistku Aminatu Diallovou. Šestadvacetiletá záložnice je vyšetřována v souvislosti s napadením spoluhráčky z Paris St. Germain a francouzské reprezentace Kheiry Hamraouiové. Diallová, která ještě v úterý pomohla týmu k vítězství 4:0 nad Realem Madrid v Lize mistryň, je ve vazbě.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Fotbalistky PSG před utkáním s Realem. Ilustrační foto.

Článek

K útoku podle deníku L'Équipe došlo minulý týden po týmové večeři v restauraci nedaleko Boulogneského lesíka. Při návratu k autu, které řídila Diallová, přišli dva maskovaní muži a vytáhli Hamraouiovou z vozu. Na zemi ji poté začali mlátit do nohou železnou tyčí.

Násilnící po chvíli utekli a trojnásobná vítězka Ligy mistryň skončila se zraněním rukou a nohou v nemocnici. "O zadržení Aminaty Diallové jsme byli informováni. Paris St. Germain je zásadně proti jakémukoliv násilí," uvedl klub v prohlášení.

"Od čtvrtka 4. listopadu jsme učinili veškeré potřebné kroky k tomu, abychom zajistili zdraví a bezpečí našich hráček. S policií plně spolupracujeme a celý průběh vyšetřování bedlivě sledujeme," oznámil Paris St. Germain, kde od léta působí česká reprezentační brankářka Barbora Votíková, která v úterním duelu s Realem udržela čisté konto.

Reklama