Hlavní obsah

V centru Prahy se poprali fotbaloví násilníci

PRAHA

V centru Prahy se dnes před kvalifikačním zápasem Česko - Německo porvalo několik desítek fotbalových násilníků. V Melantrichově ulici a okolí rozbíjeli výlohy a ničili zařízení restaurací. Policie zadržela 23 lidí, mezi prvními zraněnými jsou dva policisté, kteří se cestou k zásahu na I.P. Pavlova střetli v dodávce s tramvají.

Článek

Policejní mluvčí Ladislav Bernášek ČTK řekl, že policie nejprve doprovázela zhruba 200 problémových německých fanoušků bez vstupenek, kteří se postupně rozptýlili do malých skupinek. Jedna z nich, v počtu zhruba 15 lidí, se v oblasti ulice Na Poříčí porvala s českými fanoušky.

Policie výtržníky rozehnala a část jich zadržela. Tři čeští fanoušci jsou podezřelí z útoku na veřejného činitele, další z výtržnictví a přestupků proti veřejnému pořádku.

Mluvčí nepotvrdil informace o tom, že se v centru utkalo několik set rowdies. Policie prověřila asi 60 fanoušků. Střetům po skončení zápasu chce zabránit tak, že nejdřív nechá ze stadionu odejít české fanoušky. Němečtí příznivci vyjdou až po nich.

Fanoušci se ke stadiónu na Letné sjížděli ze všech stran. Několik desítek německých fanoušků se mezi šestou a sedmou hodinou večer vydalo od Staroměstského náměstí Pařížskou ulicí na Letnou pod dohledem policie, která je držela pohromadě a řídila dopravu. Na stadiónu a v okolí jsou desítky policistů ze speciální pořádkové jednotky, policisté na koních i strážníci.

Podle posledních odhadů přijelo na utkání evropské kvalifikace z Německa kolem 3000 fanoušků. Zhruba 200 dalších vrátili policisté už na hranicích.

Speciální týmy složené z českých a německých policistů v Praze od pátku objevily 300 německých a 200 českých problémových fanoušků, uvedla ČT. Vlaky s fotbalovými fanoušky má podle ní pod dohledem pořádková policie.

Reklama

Související témata: