Hlavní obsah

České fotbalisty zajímá na Kypru jen vítězná tečka

NIKÓSIE

Završit patnáctiměsíční snažení výhrou chtějí ve středu čeští fotbalisté na Kypru. V posledním utkání kvalifikace evropského šampionátu 2008 je ovšem čeká soupeř, který doma prohrál jediný z pěti duelů. „Chceme vítěznou tečku,“ je přesto odhodlaný nejlepší kanonýr reprezentační historie Jan Koller. Češi by tak rádi napodobili Slováky, kteří si z Kypru v březnu odvezli výhru 3:1.

Článek

Vytáhlý forvard Monaka si v sobotu příliš radosti neužil, kvalifikační výhra právě nad bývalým federálním partnerem jej po tvrdých soubojích se Škrtelem řádně bolela. Spravit náladu si může už ve středu a to se soupeřem, na nějž se mu daří. Kypru dal dva góly v přátelském utkání v Nikósii v roce 2002, přestože tehdy odehrál jen 23 minut. Střelecky se prosadil i o den dříve v duelu s Maďarskem v Larnace. „Mám na Kypr dobré vzpomínky,“ připustil v úterý v rozhovoru s českými novináři v Nikósii Koller.

O tom, kdo s ním nastoupí v útoku, zatím není rozhodnuto. Baroš je po lehkém zranění kolene podle svých slov fit, Kulič se střelecky prosadil v sobotu a šanci by mohl dostat i mladíček Martin Fenin. Ten proti Slovensku nehrál. „Pokud nenastoupím, smutný nebudu,“ řekl útočník Teplic. Na nedělním pozápasovém tréninku byl jako většinou tajemný i trenér Brückner. „O sestavě se rozhodnu až půl dne před zápasem,“ řekl.

Fotbalisté Kypru si proti Čechům věří

Kypr si ale v bouřlivém domácím prostředí hodně věří a soupeři z ostrova ve Středozemním moři body často nevozí. „Kypr si hodně věří, bude určitě útočit,“ myslí si Koller. „Nesmíme nic podcenit,“ upozorňuje veterán Tomáš Galásek.

Středopolař Norimberku také připomíná skutečnost, že opravdových outsiderů se již v kvalifikaci tolik nenajde. „Kypr není žádný trpaslík, bude pořádně kousat. Navíc je teď kompletní. Musíme být připravení,“ říká Galásek a má jasno i o tom, co je jedním z hlavních cílů českých fotbalistů. „Nechceme si pokazit pohodu v mužstvu po posledních vítězstvích.“

Zápas začíná ve středu v 17:30, přímý přenos vysílá ČT2. Utkání můžete také sledovat v on-line reportáži na stránkách Sport.cz.

Reklama

Související témata: