Hlavní obsah

Kvalifikace ME on-line: Česko vs. Wales

Fotbalovou reprezentaci čeká v sobotu první ostrá prověrka po neúspěchu na mistrovství světa v Německu. Prvním soupeřem výběru Karla Brücknera v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy budou od 20:15 v Teplicích hráči Walesu s hvězdami Ryanem Giggsem a Craigem Bellamym. Sledujte utkání v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Do nové etapy vstupuje národní tým bez zkušených Pavla Nedvěda a Karla Poborského a s novým kapitánem Tomášem Rosickým. Chybět bude rekonvalescent Milan Baroš, ale opět nastoupí střelecký rekordman Jan Koller, po jeho boku zřejmě vyběhne mladoboleslavský Marek Kulič.

Při absenci zraněného Zdeňka Grygery se na pravý kraj zadní linie přesune Tomáš Ujfaluši a jeho místo připadne někomu z dvojice Kováč, Jiránek. Adeptem na místo Poborského v záloze je Libor Sionko, jenž přestupem do Glasgow Rangers udělal další krok kupředu ve své kariéře. Nalevo už delší dobu zkouší prorazit Jaroslav Plašil.

Jak skončí zápas Česko vs. Wales?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Češi spoléhají na teplické kouzlo. V šestnácti zápasech, které tam národní tým odehrál, remizoval jen před čtyřmi lety v přípravě se Švédskem. Všech jedenáct kvalifikačních zápasů Češi Na Stínadlech vyhráli, ale střetli se tam jen se slabšími soupeři. Teď je čeká z dlouhého výčtu ten nejsilnější a s Walesem nemají příznivou bilanci. Poslední tři vzájemné zápasy skončily remízou, další by byla nemilým začátkem nové etapy.

Reklama

Související témata: