Hlavní obsah

Sionko: Je to nádhera dát dva góly právě Slovákům

Libor Sionko se stává klíčovou postavou české fotbalové reprezentace v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. V sobotu připravil dva góly proti Walesu, ve středu sám dal dvě branky Slovensku a na třetí ještě stihl přihrát Kollerovi. V Bratislavě to bylo Sionkovo galapředstavení a hráč v rozhovoru pro deník Právo přiznal, že tak skvělý zápas ještě v národním týmu neodehrál.

Článek

Byl to váš nejlepší zápas v kariéře?

Za seniorskou reprezentaci určitě. Nádhera, maximálně mi to vyšlo. Jsem moc spokojený. Měli jsme dobrý start a kdybychom využili ještě další šance, mohlo to skončit i vyšším brankovým rozdílem. Na druhou stranu musíme být s takovým výsledkem spokojeni.

Můžete popsat své trefy?

První brance předcházela krásná kolmice od Tomáše Rosického, trefil jsem břevno, míč se odrazil dozadu a Marek Jankulovski mě našel nádherným centrem. No a podařilo se mi ten balón do sítě dostat. Mně, typickému hlavičkáři... Snažil jsem se motat kolem Honzy Kollera, protože vyhrával souboje a vyplatilo se to u toho druhého gólu. Snažil jsem se trefit vzdálenější kout a vyšlo to.

Co ten signál před třetí brankou?

Je to jedna věc z repertoáru našeho trenéra. Vyšlo to perfektně.

Kdy jste začal tušit, že to bude váš zápas?

Já byl vidět díky té koncovce, ale bylo to vítězství celého mančaftu. Kluci nás dopředu zásobovali krásnými míči.

Fanoušci vyvolávali vaše jméno. Jak vám bylo?

Měl jsem samozřejmě radost, dva góly za nároďák nedávám každý den... A vyšlo mi to zrovna v tak důležitém zápase tady na Slovensku.

Kdy vám naposledy vyšlo vše, na co jste sáhl?

Už jsem pár podobných zápasů odehrál. Ve Spartě, Austrii i Rangers.

Zklamali vás Slováci?

Ono by to mělo každé mužstvo hodně těžké, kdyby ve dvacáté minutě prohrávalo 0:2. Slovenští kluci pak změnili rozestavení, stáhli to na tři beky a nám to vyhovovalo. Ještě se nám otevřelo víc prostoru.

Dobře jste zahrál už proti Walesu, kde jste nastoupil do druhé půle. Věřil jste, že v Bratislavě budete hrát v základní sestavě?

Snažil jsem se od toho zápasu s Walesem odpíchnout, abych podal ještě lepší výkon. Snad se to povedlo.

Věříte, že se v sestavě zabydlíte?

Lhal bych, kdybych řekl, že nechci hrát. Pokud to vyjde, budu strašně rád. Pravá strana mi vždycky ze všech postů vyhovovala nejvíc. Nemůžu ale říkat, že je ten post po odchodu Karla Poborského můj. Máme dost kvalitních hráčů.

Vychutnáte si v klubu vašeho slovenského spoluhráče Šeba?

Moc do něj šít nebudu... Dám mu den, aby se vzpamatoval. Potřebujeme, aby dál podával dobré výkony v Rangers. Hned v sobotu v lize.

Reklama

Související témata: