Hlavní obsah

Aragonése má u mistrů Evropy vystřídat Del Bosque

MADRID

Trenéra Luise Aragonése, který dovedl španělské fotbalisty k titulu mistrů Evropy, by měl ve funkci vystřídat bývalý kouč Realu Madrid Vicente del Bosque. Podle listů AS a Marca se národní federace již dohodla se sedmapadesátiletým trenérem na podmínkách dvouletého kontraktu do mistrovství světa v Jihoafrické republiky.

Článek

Aragonés už před šampionátem, v jehož finále porazili Španělé v neděli Německo 1:0, oznámil, že po turnaji skončí. Devětašedesátiletý trenér má namířeno do Fenerbahce Istanbul, ale své angažmá v tureckém klubu ještě nepotvrdil.

U národního mužstva byl od roku 2004. Kvůli špatným výsledkům v minulosti dvakrát nabídl svou rezignaci, ale vždy ve funkci nakonec zůstal a letos dovedl Španěly k prvnímu evropskému titulu po 44 letech.

Del Bosque se proslavil především v Realu Madrid, za který nejprve hrál a později tým dvakrát trénoval. Při druhém angažmá v letech 1999 až 2003 s ním dvakrát vyhrál Ligu mistrů i domácí soutěž. Naposledy vedl Besiktas Istanbul, kde skončil v roce 2005.

Reklama

Související témata: