Hlavní obsah

Ruský fotbalový svaz se chce soudit s trenérem Advocaatem

Vedení ruského svazu (RFU) zvažuje, že se bude soudit s bývalým reprezentačním trenérem Dickem Advocaatem. Svazu se nelíbí, že nizozemský kouč podepsal s PSV Eindhoven smlouvu začínající 1. července, tedy v době, kdy měl ještě platný kontrakt u sborné.

Foto: Sport.cz

Nizozemský kouč Dick Advocaat

Článek

"Jeho smlouva končí 15. července, on však od týmu odešel už 16. června po vyřazení na mistrovství Evropy. S Eindhovenem podepsal kontrakt, který s platností od 1. července a to jasně porušuje smlouvu s ruským svazem," prohlásil současný první muž RFU Nikita Simonjan.

"Pozvali jsme Advocaata na schůzku, aby zhodnotil svou práci u reprezentace, ale obávám se, že ho už nikdy neuvidíme," uvedl funkcionář. Současně popřel Advocaatovo tvrzení, že mu svaz dluží plat 300 tisíc eur za poslední měsíc. "Jeho neprofesionální přístup mě mrzí mnohem víc než několik rozporuplných detailů ve smlouvách," dodal Simonjan.

Advocaat o odchodu od ruské reprezentace informoval už v květnu, kdy podepsal roční smlouvu s Eindhovenem. Na lavičce sborné skončil po neúspěšném mistrovství Evropy, na němž Rusko přes  úvodní výhru nad Českem nakonec nepostoupilo ze skupiny.

Reklama

Související témata: