Hlavní obsah

Anglie - Turecko 2:1Turci po 13 zápasech padli. Budou k poražení také ve Francii?

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Turecka, kteří budou na mistrovství Evropy ve Francii soupeřem českého týmu, prohráli po 13 zápasech bez porážky v přípravě s Anglií v Manchesteru 1:2. O výhře domácích rozhodl sedm minut před koncem útočník Leicesteru Jamie Vardy.

Foto: Carl Recine, Reuters

Jamie Vardy dává druhý gól Angličanů.

Článek

Anglii poslal do vedení už ve třetí minutě Harry Kane svým 32. gólem v sezóně, podle televizních záběrů ale stál v ofsajdu. O deset minut později vyrovnal záložník Leverkusenu Hakan Calhanoglu a zaznamenal vůbec první trefu Turků v jedenáctém vzájemném duelu s Anglií.

Ve druhé půli neproměnil Kane penaltu. Tureckou sérii bez porážky, jež se táhla od listopadu 2014, ukončil až trefou zblízka Vardy po chybě brankáře Volkana Babacana.

Historicky to pro Albion byla 33. přeměněná penalta. "Jsem si jistý, že Kane se i příště jako první přihlásí kopat jedenáctku. Wilshere oplývá klidem s míčem na noze a dokáže finálně přihrát. Zápasovou praxi nijak nenahradíte. Odstartovali jsme dobře ve formaci 4-3-3, později jsme ji změnili," řekl pro BBC Jamie Vardy z mistrovského Leicesteru.

"I na turnaji musíme udržet vedení. Trénuji už sedm nebo osm týdnů, cítím se stoprocentně. S přibývající stopáží se budu zlepšovat," uvedl záložník londýnského Arsenalu Wilshere.

Turecko se muselo obejít bez své největší hvězdy Ardy Turana, jehož dnes čeká finále Španělského poháru. Svěřenci trenéra Fatiha Terima se v přípravě utkají ještě s Černou Horou (29. května) a Slovinskem (5. června).

Přípravná fotbalová utkání:
Manchester: Anglie - Turecko 2:1 (1:1)
Branky: 3. Kane, 83. Vardy - 13. Calhanoglu.
Sestava Turecka: Babacan - Gönül, Topal, Balta, Erkin (70. Köybasi) - Inan, Tufan (87. Erdinc) - Calhanoglu (78. Sahan), Özyakup (70. Tekdemir), Sen (84. Öztekin) - Tosun.
Bayamón: Portoriko - USA 1:3 (1:2).

Reklama

Související témata: