Hlavní obsah

Poplach pod Alpami! České fotbalisty přepadli na snídani dopingoví komisaři

Kranzach

Jsou pod neustálou kontrolou. Českou fotbalovou reprezentaci již podruhé během přípravy na EURO ve Francii přepadli dopingoví komisaři. Tentokrát se ohlásili v době pondělní snídaně na soustředění v rakouském Kranzachu a deset hráčů muselo na určeném pokoji odevzdat krev a moč. Jména testovaných borců vybírá počítač, komisaři však shodou okolností měli zájem především o členy základní sestavy.

Reprezentaci navštívili dopingoví komisařiVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

To tedy bylo pondělní ráno... V 8:00 se v hotelu fotbalové reprezentace ohlásili dopingoví komisaři. A podle reglementu se pak vybraní hráči musejí do šedesáti minut dostavit na určené místo k odběru krve a moči.

„Byli jsme obeznámeni, že se něco takového může stát, jen přesný termín jsme předem neznali," říká Ondřej Lípa, tiskový mluvčí národního týmu.

Pokažené ráno měli především mazáci. „Kontrola byla specifická v tom, že se jí museli podrobit hlavně zkušenější. Například Suchý, Kadlec, Sivok, Rosický, Plašil, Darida, Dočkal či Limberský. Celkem šlo o deset hráčů," vyjmenovává mluvčí.

Před komisaři není úniku

Národní tým měl na 10:30 naplánovaný dopolední trénink, takže přepadovka do pondělního programu zasáhla.

„Nebyl to ani tak velký problém pro trenéry, protože prostor mírně posunout trénink mají. Horší to bylo pro hráče, kteří jsou zvyklí na svůj program před tréninkem. Chodí třeba na protažení nebo do posilovny. Místo toho museli zamířit k odběru na určený pokoj, strávili jsme tím asi hodinu a půl," líčí Lípa.

Dopingoví komisaři mají detailní přehled, kde mohou mužstva chystající se do Francie přepadnout.

„Každý pátek jim musíme do 12:00 nahlásit podrobný program týmu hodinu po hodině na příští týden," dodává technický vedoucí Jaroslav Dudl.

Výsledky kontroly se český tým dozví v řádu dnů.

Reklama

Související témata: