Hlavní obsah

Přes pařezy neskáčeme, usmívá se Vrba, když hráči remcají nad intenzitou tréninků

Kranzach

Zaskočeni objemem ordinovaným trenérem Vrbou během rakouského soustředění jsou prakticky všichni do jednoho. Od středečního příjezdu do Kranzachu s výjimkou zápasového dne a soboty s volným odpolednem absolvovala česká fotbalová reprezentace denně dva tréninky. A hráči přiznávají, že kouč je vůbec nešetří.

Lafata o tréninkovém kempu a prověrce proti Rusku.Video: Radek Malina (Kranzach), Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Pavel Vrba před odjezdem do Rakouska nijak netajil, jak moc se těší na denní kontakt s hráči. Vždyť od doby, co se reprezentace chopil, nikdy neměl mužstvo tak dlouho pohromadě. „Jsem hodně natěšený," usmíval se trenér při vidině osmidenního pobytu pod alpskými štíty.

„Je poznat, jak rád je trenér na hřišti. Těší ho, že nás má všechny pohromadě a může trénovat a předávat své myšlenky," říkal záložník Daniel Kolář, jehož Pavel Vrba vedl už v Plzni. „Trošku mě překvapilo, jak moc trénujeme. Ale trenér nám říká, že je třeba se dobře nachystat na Francii," přitakal útočník Davida Lafata.

Vrba družině vyvolených pro evropský šampionát ordinoval denně dva tréninky. Nechyběl ani rozbor minulých zápasů. A tak nebylo divu, že po souboji s Maltou fotbalisté remcali nad únavou. „Jak není trenér tolik vytížený během sezóny, snaží se vše dohnat," smál se obránce Tomáš Sivok. „Máme i rozbory u videa. Nakonec jsem rád, že manželka s dětmi v Kranzachu nejsou, protože bych si je neužil," říkal Sivok.

„Už na třídenním kempu v Praze trenér postupně zvyšoval objem, takže jsem následně byl rád za volný víkend. A příprava v Rakousku je taky hodně intenzivní. Čekal jsem trošku volnější tréninky," vyprávěl obránce Roman Hubník mezi dvěma pondělními tréninky s vidinou dalších dvou úterních.

Trenér českého národního mužstva bere vše s nadhledem. „Hráči si na něco stěžují, ale když pak hrají, tak zjistí, že jsou dobře připraveni a všechno je v pořádku," usmíval se Vrba při zmínce o nářcích nad náročností. „Děláme maximum, aby se kluci dobře připravili na šampionát ve Francii. Přitom ale neběháme po horách, neskáčeme přes pařezy. Všechno děláme s míčem, což hráče baví," vykládal Vrba. „Je fakt, že tréninky jsou zábavné," potvrdil Kolář.

Reklama

Související témata: