Hlavní obsah

Zkrat největší rakouské hvězdy. Alaba poslal míč místo gólmanovi do vlastní brány

Klagenfurt

David Alaba je největší hvězdou rakouského výběru, který se představí ve Francii na nadcházejícím evropském šampionátu. Však také nosí kapitánskou pásku. Na situaci ze závěru přípravného zápasu s Maltou (2:1) ale bude chtít co nejrychleji zapomenout.

Alabův vlastní gól

 
Článek

V Bayernu hraje Alaba na kraji obrany. Svými fotbalovými schopnostmi ale v národním týmu natolik vyčnívá, že švýcarský trenér Rakušanů Koller ho povýšil na špílmachra do středu zálohy.

Proti Maltě si v samotném závěru zápasu za stavu 2:0 pro Rakušany doběhl k brankáři Özcanovi pro míč, aby rozehrál. Aktivně ho ale napadali dva Malťané, a tak odehrál míč zpět muži s rukavicemi. Ale udělal to bez dívání. A zatímco Özcan očekával přihrávku doleva, Alaba mu přihrál doprava.

A míč skončil i přes snahu brankáře za čárou a Malta, která v pátek podlehla českému výběru 0:6, se tak dočkala jediného gólu.

Alaba nevěřil vlastním očím. Ale pro Rakušany určitě lépe, že se mu něco podobného stalo teprve v přípravě. Na mistrovství Evropy by šlo o větší tragédii.

Rakušané se ve skupině střetnou s Maďarskem, Portugalskem a Islandem.

Kolikátí skončí Rakušané v konkurenci Maďarska, Portugalska a Islandu v taublce?
První
7,1 %
Druzí
40,7 %
Třetí
42,1 %
Čtvrtí
10,1 %
Celkem hlasovalo 3938 čtenářů.

Reklama

Související témata: