Hlavní obsah

Sebevědomí pro Francii. Je důležité porazit tak kvalitního soupeře, libuje si Čech po Rusech

Innsbruck

Výsledek se lámal až v samotném závěru. Český brankář za nerozhodného stavu propustil přes rukavice ostrou střelu, pomohla mu však tyč. A tak mohl útočník Necid v poslední minutě rozhodnout o výhře. „Bylo by ostudné dostat takový gól,“ připouští brankář Petr Čech po přípravném duelu v Innsbrucku, v němž fotbalová reprezentace porazila 2:1 Rusko, dalšího účastníka mistrovství Evropy ve Francii.

Petr Čech po vítězné přípravě s RuskemVideo: Radek Malina (Innsbruck), Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Cenná výhra na závěr soustředění v Rakousku, že?

Byla to velmi dobrá prověrka. Hráli jsme dobře, i když jsme z první chyby dostali gól. Ale náš výkon byl velice slušný, měli jsme šance. Ve druhé půli přišel náš gól v pravou chvíli. Soustředění, které bylo náročné, splnilo svůj účel. Vzhledem k sebevědomí před šampionátem je důležité, že jsme na konci dali gól na 2:1 a porazili tak kvalitního soupeře.

První poločas orámovaly dvě důležité situace. Hned v úvodu jste inkasoval od Kokorina, před přestávkou jste naopak v tutovce vyzrál na Smolova.

Gól jsem neviděl, protože střílel přes hráče a já reagoval na poslední chvíli. Už jsem míč jen škrtnul. Při šanci Smolova jsem mu rychle zmenšil úhel a zavřel první tyč, takže neměl jinou možnost než se mě snažit obstřelit. A nenechal jsem mu místo.

Čím si vysvětlujete, že se po přestávce vaše hra výrazně zlepšila?

Nejspíš přesností. Také v první jsme měli dobré akce, ale chyběla nám přesnost. Ve druhé půli to bylo lepší, rychlejší. Chtěli jsme hrát rychleji dopředu, abychom nedávali soupeři čas se zformovat. A to se dařilo.

A co Denisovova střela v závěru. Lekl jste se, jak hrozný gól jste mohl dostat?

Balon strašně zaplaval a já ho málem i minul. Na poslední chvíli jsem to škrtnul. Myslel jsem si, že to půjde vedle, ale nakonec z toho ještě byla tyčka, což mě překvapilo. Mohlo se to odrazit kamkoli, ale nebyl tam nikdo, kdo by dobíhal. Bylo to trošku štěstí, ale to k tomu patří. V jednu chvíli už jsem myslel, že si na to ani nesáhnu, což by bylo ostudné. Jen doufám, že jsem si své štěstí nevybral, teď jsme ho ještě tolik nepotřebovali jako ve Francii...

Reklama

Související témata: